20 Mayıs 2024 Pazartesi

Duygu Delen davasında yeni gelişme

Duygu Delen'in şüpheli ölümüyle ilgilin tutuklanan Mehmet Kaplan'ın yargılandığı davada, mahkeme heyeti olay yerinde yeniden keşif yapılmasını istedi. 

Antep'in Şehitkamil ilçesinde 13 Ağustos 2020 tarihinde 17 yaşındaki Duygu Delen'in şüpheli ölümüyle ilgili tutuklanan Mehmet Kaplan'ın "çocuğun kasten öldürülmesi", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hakaret" ve "konutta yağma" suçlarından yargılandığı davanın duruşması Antep 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya sanık tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Duygu Delen'in ailesi ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma, mahkeme başkanının olay yerinde yeniden keşif yapılması talebiyle başladı.

'SANIK EVE GELEREK BİZİ TACİZ ETTİ'
Duruşmada söz verilen Delen'in babası Bülent Delen, kızının intihar ettiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını ifade ederken, annesi Şenel Delen ise sanığın daha önce de evlerine gelerek kendilerini taciz ettiğini, bu nedenle polis çağırdıklarını belirtti. Duygunun anne ve babası da sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

'İNTİHAR SÜSÜ VERİLDİ'
Ardından Delen'in aile avukatları söz aldı. Avukatlar, sanığın olay tarihinden sonra verdiği ifadelerde çelişkiler olduğuna dikkat çekerek, "sanığın Duygu'yu aşağı atarak intihar süsü verdiğinin dosyada sabit olduğunu" dile getirdi.

MEHMET KAPLAN, SUÇLAMALARI REDDETTİ
Sanığın savunmasından önce mahkeme başkanı, "sanığın akıl sağlığının yerinde, ceza ehliyetinin tam olduğuna yönelik rapor geldiğini" belirterek söz hakkı verdi. Savunma yapan sanık Mehmet Kaplan ise suçlamaları reddetti. Delen'i kendisinin öldürmediğini iddia eden sanık, "Duygu'nun kazara düşmüş olabileceğini" öne sürdü.

YENİDEN KEŞİF YAPILACAK. 
Sanıktan sonra söz alan avukatları da suçlamaları reddederek, olay yerinde yeniden inceleme yapılmasını talep etti. 

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı 28 Nisan'a erteledi.