3 Mayıs 2024 Cuma

Duygu Delen davasında savcı müebbet hapis istedi

Antep'te Duygu Delen'i evinin balkonundan atarak katleden Mehmet Kaplan hakkında savcı müebbet hapis cezası istedi. Karar çıkmayan duruşma 4 Mart 2022 tarihine ertelendi.

Antep'te 2020 yılında Mehmet Kaplan'ın evinin balkonundan atarak katlettiği Duygu Delen davasının 9'uncu duruşması Antep 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada "kasten öldürme", "cinsel istismar", "hakaret" ve "konutta yağma" suçlarından tutuklu yargılanan Mehmet Kaplan duruşmaya SEGBİS üzerinden katılırken, Kaplan'ın avukatı Enes Akbulut, Delen ailesi ve avukatları, Ankara ve Antep Barosu avukatları salonda hazır bulundu.

Olay esnasında apartmanda olan Dilek Karakurt, Zeki Adıgüzel ve Zamira Seyidova'nın tanıklıkları dinlendi. Ardından duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, sanık Mehmet Kaplan'ın "nitelikli cinsel istismar" suçundan beraatini talep ederken "hakaret", "nitelikli yağma" ve "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. 

Duruşmada söz alan Duygu Delen'in annesi Şenel Delen, "Çocuğumu geri versin, ben çocuğumun ayağı taşa değse üzülürken, o param parça etti. Her gün beyin hücrelerimi öldürdü, adalet yerini bulsun, beni çiğnemeden serbest kalamazsın. Benim çocuğumu toprağa verdi, o orada nefes alıyor" sözleriyle isyan etti.

Mahkeme heyeti, Kaplan'ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 4 Mart 2022 tarihine erteledi.