19 Mayıs 2024 Pazar

DTSO Kadın Meclisi kuruldu

DTSO, yaptığı basın toplantısı ile Kadın Meclisi'nin kurulduğunu açıkladı. Kadın girişimcileirnin sayısımı ve karar mekanizmalarındaki sayılarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, Kadın Meclisi Kurucular Kurulu tarafından hazırlanan Kadın Meclisi Tüzüğü'nü DTSO binasında yaptığı basın toplantısıyla açıkladı.
 
Basın açıklamasını DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl okudu. İl, DTSO olarak kadınların ekonomik alanda güçlenmesini ve karar mekanizmalarına katılımını desteklemeyi amaçladıklarını belirterek ilk adım olarak kendi bünyelerinde Kadın Meclisi kurmaya karar verdiklerini söyledi.
 
"DTSO Kadın Meclisi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere, toplumsal cinsiyet eşitliğinin en belirgin dengesizliği ekonomik alanda görülmektedir" diyen İl, kadın girişimci sayısının ve kadınların karar alma organlarında yok denecek kadar az olduğunu belirtti.
 
İl, kadın girişimci sayısının artırılması ve kadın üyelerin karar alma mekanizmalarına katılımını teşvik amacıyla Kadın Meclisi kurduklarını ve taslak tüzüğün 18 Ekim 2018 tarihinde DTSO Meclisi tarafından onaylandığını dile getirdi.
 
"Kadın Meclisi DTSO'ya kayıtlı aktif kadın üyelerin katılımı ile 05 Nisan 2019 tarihinde yapılacak seçimle belirlenecektir. Bu seçimde 48 kişilik Kadın Meclisi ve sonrasında meclisin kendi içinden 7 kişilik bir yürütme kurulu seçilecektir. Ayrıca DTSO bünyesinde kadınların katılımı ile bir Yüksek İstişare Kurulu oluşturulması hedeflenmektedir" diyen İl, Kadın Meclis üyeliğine aday olmak isteyen kadın üyelerin ise 25 Mart'a kadar başvurabileceğini aktardı.
 
İl, Kadın Meclisi seçim sürecini DTSO organlarında yer alan ve Meclis tüzük çalışmalarını da yürüten Kurucular Kurulu'nun organize edeceğini ifade etti.
 
DTSO Kadın Meclisi Kurucular Kurulu'nda şu isimler bulunuyor:
 
DTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cahide Akbey, DTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ferda Cemiloğlu, DTSO Meclis Başkan Yardımcısı Gülşen Duran, DTSO Meslek Komitesi Başkanı Hediye Atay, DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl, DTSO Meslek Komitesi Üyesi Ruşen Yılmaz, DTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sevim Vural, DTSO Meslek Komitesi Üyesi Songül Buldi, DTSO Meslek Komitesi Başkanı Zülal Koç.