25 Nisan 2024 Perşembe

DTK'dan Şakar ve Beçet ailelerine başsağlığı mesajı

Açlık grevlerinin kritik aşamada olduğu uyarısında bulunan DTK, Uğur Şakar, Ayten Beçet'in tecrit uygulamasını protesto etmek ve açlık grevi direnişçilerini yaşatmak için yaşamlarını feda ettiğini belirtti.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için Almanya'nın Krefeld kentinde 20 Şubat günü bedenini ateşe verdikten sonra yaşamını yitiren Uğur Şakar ve Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde Ayten Beçet'in yaşamına son vermesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in, Öcalan'a uygulanan tecridi kırmak amacıyla başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi direnişinin 136. gününü geride bıraktığı belirtilen açıklamada, tecridin kırılması için başlatılan açlık grevi direnişlerinin Kürdistan, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde yaygınlaşarak kritik aşamada devam ettiği kaydedildi.
 
Açıklamada, "Almanya'nın Krefeld kentinde 20 Şubat günü bedenini ateşe veren Uğur Şakar ve Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde yaşamına son veren Ayten Beçet yoldaşımız, AKP-MHP faşist iktidarının mutlak tecrit uygulamasını protesto etmek için ve süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişçilerini yaşatmak için kendi yaşamlarını feda etmiştir. Kürdistan şehitler kervanına katılan Ayten Beçet ve Uğur Şakar yoldaşlarımız,  bu eylemleriyle ulusal ve uluslararası kamuoyuna, demokrasi güçlerine, adalet ve insan hakları savunucularına duyarlı olma çağrısında bulunmuştur. İnanıyoruz ki, Zülküf Gezen, Ayten Beçet ve Uğur Şakar yoldaşlarımız yaşamını feda ederek gerçekleştirdiği bu eylemler, kendisine insanım diyen herkesin, başka can kayıpları yaşanmadan, mutlak tecrit uygulamasının son bulması için harekete geçmesini sağlayacak ve AKP-MHP faşist iktidarının anti demokratik uygulamalarına son verecektir" denildi.
 
Yaşamına son verenlerin mücadelelerinin sürdüreceği ifade edilen açıklamada, yaşamına son veren Ayten Beçet ve Uğur Şakar'a Allah'tan rahmet, aileleri ve zindanlardaki yoldaşları başta olmak üzere tüm halka baş sağlığı dileğinde bulunuldu.