19 Nisan 2024 Cuma

DTK'dan 15 Şubat açıklaması: Açlık grevlerine destek verelim

Demokratik Toplum Kongresi, Leyla Güven?in başlattığı açlık grevini sürdüren direnişçilere destek çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada ?Eşbaşkanımız Leyla Güven?in öncülük ettiği süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemi aslında Türkiye ve Kürdistan?da tüm topluma karşı uygulanan tecrit, susturma ve anti demokratik uygulamalarla demokratik muhalefeti tamamiyle tasfiye etme politikasına karşı da geliştirilen bir direniştir? denildi.

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 20. yılı dolayısıyla açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Leyla Güven'in ve cezaevlerinde siyasi tutsakların sürdürdüğü açlık grevlerine destek çağrısında bulundu.

DTK tarafından yapılan açıklamada, "Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan mutlak tecrit uygulaması bu kirli ittifakın Sayın Öcalan şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesine karşı geliştirilen tasfiye politikasının en stratejik parçasıdır" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: "Kürdistan ve Türkiye halkları, demokrasi güçleri ve uluslararası toplum seferber olmalı, faşist- gerici AKP-MHP ittifakına karşı, halkların demokratik ittifakını kurarak, birlik ve beraberlik ruhuyla mücadeleyi yükseltmelidirler. 15 Şubat uluslar arası komplosunun artçı komplolarına karşı direnmenin ve bütün demokratik kazanımlarımızı koruyup geliştirmenin başka da yolu yoktur. Çok iyi bilmekte ve inanmaktayız ki, 15 Şubat uluslararası komplo, halkımıza karşı Sayın Öcalan'ın şahsında gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla Sayın Öcalan özgür olmadan komplonun gerçek manada boşa çıkartıldığını düşünmek mümkün değildir. Sayın Öcalan'ın özgür olması ve özgür koşullarda halkımıza önderlik yapması, halkımızın özgürlüğü ile eş anlamlı, vazgeçilmez ve ertelenmez mücadele nedenimizdir. Barışın da, çözümün de anahtarı budur. Bütün halkımızı, demokrasi güçlerini, halkımızın tüm dostlarını ve uluslararası toplumu, barış, kardeşlik, demokrasi, birlik ve ortak yaşam adına bir kez daha uluslararası 15 Şubat komplosuna karşı mücadeleyi yükseltmeye, açlık grevi direnişçilerine destek vermeye çağırıyoruz.”