5 Mayıs 2024 Pazar

DTK ve DBP'li heyetten Bingöl'ün köylerine ziyaret

PKK lideri Abdullah Öcalan şahsında tüm Türkiye'de tecrit uygulandığını söyleyen DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, "Tutukluların ve Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için ilk olarak kendimizi özgürleştireceğiz" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Tuğlayan, Karga Pazar, Çırkara Hamza, Cili Göl, Hacılar Köyü'nü ziyaret etti. DTK ve DBP heyetine Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanları Arzu Fırat, Hasan Soysal, HDP Milletvekili Erdal Aydemir eşlik etti.

DTK ve DBP heyetini ilçe merkezinin girişinde halk, alkış ve zılgıtlar eşliğinde "Faşizme karşı örgütleniyoruz" pankartı açarak karşıladı. Kadınlar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'e çiçek verdi. Esnaf ve evlerinden çıkan halk, heyeti selamladı.

ÖZTÜRK: ÖCALAN ŞAHSINDA TÜM TÜRKİYE TECRİT ALTINDA
Ziyaretlerde konuşan DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin devam ettiğini hatırlatarak, Öcalan şahsında tüm Türkiye'deki herkesin tecrit altında olduğunu dile getirdi. İmralı tecridinin kaldırılmasını isteyen Öztürk, "Bugün hiç bir birey şahıs kendi fikirlerini, düşüncelerini dile getiremiyor. Dile getirenler ise gözaltı ve tutuklama ile karşı karşıya kalıyor. Yüzlerce arkadaşımız tutuklu durumda. Tutuklu arkadaşlarımız 200 günden fazla açlık grevindeler. Bu yüzden tutukluların ve Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için ilk olarak kendimizi özgürleştireceğiz. İktidarlar bugün HDP'yi kapatmak istiyorlar ama başaramayacaklar. HDP bir isimden ibaret değildir. Çünkü HDP halkın kendisidir. Onların gidişleri yakın. Mücadelemizi  onların baskılarına ve zulümlerine karşı yükselteceğiz. Bu yüzden sizlerle bir araya geldik. Bizim için halkın görüş ve önerileri önemlidir" dedi.

BAYINDIR: GÜÇLÜYÜZ, İNANÇLIYIZ
Kürt halkının büyük bir baskı ve zulüm ile karşı karşıya olduğunu söyleyen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise, "2015 yılından bu yana özellikle Sayın Öcalan üzerinde ağrı bir tecrit uygulanıyor. Bunun özel savaş politikası kararı olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte dilimize, kültürümüze, topraklarımıza, Kürt kadınlarına, çocuklarına saldırıyorlar. Amaçları bu halkın umudunu, inancını yitirmek, parçalamak istiyorlar. Faşizmi bu halk üzerinde uyguluyor.  Her gün televizyona çıkıp psikolojik savaş propagandası yapıyorlar. Biz Newroz bayramında halk alanlarda bu iktidara cevabını verdi.  Biz elimizden gelenin fazlasını bu halk için çalışacağız. İnancımızı hiç bir zaman yitirmeyeceğiz. Biz güçlüyüz, inançlıyız" şeklinde konuştu.

Halk ise iktidarın yaptığı propagandalara karşı mücadeleye daha çok sahip çıktıklarını ve Kürt halkının iradesini kıramayacaklarını belirtti.