3 Mayıs 2024 Cuma

DTK halkların Newroz'unu kutladı

DTK yayınladığı Newroz mesajında, mutlak tecridin kaldırıldığı, demokratik siyasetin, barışın ve çözümün hakim olduğu sağlıklı bir dünya dileğiyle halkların Newroz Bayramı'nı kutladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Newroz Bayramı'na ilişkin kutlama mesaj yayınladı. Dünyada büyük bir alt üst oluşun yaşandığı, tüm statükocu güçlerin büyük bir darbe aldığı, olanakların ve risklerin ortak zeminde hayat bulduğu ve değişimin zorunlu olarak kendini dayattığı bir atmosferden geçildiği kaydedilen mesajda, "Modern dünya sistemi hegemonya savaşları başta olmak üzere, mülteci, göçmen, gıda, su ve metalaştırılmış sağlığın cevap olamadığı sağlık krizlerini tetikleyerek çoklu krizlerle inşa ettikleri kaostan antidemokratik, otoriter ve totaliter rejimleri yeniden onararak bir çıkış yolu bulma arayışındalar. Bu atmosfer, hem Kürt halkının hem de tüm ezilen halkların her zamankinden daha fazla özgürlüğe yakın olduğuna da işaret ediyor. Ulusal birliğini sağlamış örgütlü bir Kürt toplumu diğer halklarla birlikte ortalığa saçılan krizlerin çözümü olabilecek temel alternatiflerin başında gelmektedir" denildi.

'DİRENİŞ ATEŞİ'
Böyle bir atmosferde Çağdaş Kawa Mazlum'ların ve onların ardıllarının yaktığı direniş ateşi ile 2020 yılı Newroz'una girildiği ifade edilen mesajda, şunlar kaydedildi:
"Bu Newroz'da da bir insanlık suçu olan mutlak tecrit Sayın Öcalan üzerinde ısrarla sürdürülmek istenmektedir. Diğer taraftan üzülerek ifade etmek isteriz ki 2020 Newroz'unu demokratik kurumlarımızla birlikte tüm dünyayı sarıp sarmalayan Covid-19 virüsünün yarattığı sağlık riskinden dolayı kitlesel olarak kutlamama kararı aldık. Halkımızın tüm insanlığın sağlığını tehdit eden bu virüse karşı hassasiyetlere dikkat etmeleri ve Newroz'u bulundukları alanda kutlamaları toplum sağlığı açısından en doğru olanıdır. Elbette ki temennimiz bilimsel etiği önceleyen bilim insanlarının çalışmaları sonucunda bu virüsün bir an önce kontrol altına alınmasıdır.
 
NEWROZ BAYRAMINI KUTLUYORUZ
"Biz de Demokratik Toplum Kongresi olarak öncelikle bugüne kadar yaşamını yitiren tüm Newroz şehitlerini saygıyla anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Sağlıklı toplum olmanın temel koşulunun örgütlü toplum olmakla eşdeğer olduğunu bir kez daha ifade ederek mutlak tecridin kaldırıldığı, demokratik siyasetin, barışın ve çözümün hakim olduğu sağlıklı bir dünya dileğiyle başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarının Newroz bayramını kutluyoruz. Baharın, direnişin ve özgürlüğün meşalesi olan Newroz'un tüm insanlığa barışı, kardeşliği, eşitliği ve özgürlüğü getirmesini temenni ediyoruz. Newroza we pîroz be!"