19 Nisan 2024 Cuma

DTB ve AHDK'den Cumhurbaşkanlığı'na mektup: Dr. Gökalp serbest bırakılsın

TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in tutuklanması üzerine Dünya Tabipler Birliği ve Avrupa Hekimler Daimi Komitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben bir mektup kaleme aldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi ve önceki dönem Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp'in tutuklanması üzerine Dünya Tabipler Birliği (DTB) ve Avrupa Hekimler Daimi Komitesi (AHDK), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hitaben bir mektup kaleme aldı.

Dr. Şeyhmus Gökalp'e isnat edilen fiillerin kendisi tarafından tanınmayan bir sağlık çalışanının ifadelerine dayandığı, Gökalp'in "şüpheli faaliyet" iddiasındaki toplantıya katılmadığını belirttiği aktarılan mektupta "kanıt" olarak ortaya konulan ifadelerin Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne göre hiçbir hukuksal değer taşımadığı belirtildi.

Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan doğan yükümlülüklerinin de hatırlatıldığı mektupta "Dr. Şeyhmus Gökalp'in mesleğini ilgili temel etik değerler çerçevesinde icra eden saygın bir hekim olduğu kanısındayız. Kendisi halk sağlığı yararlarını gözetme, hastaları ve hekimleri koruma gibi konulardaki kararlılığıyla tanınan ve kurumlarımızın etkili bir üyesi olan TTB'nin de aktif bir üyesidir. Dolayısıyla size, Dr. Şeyhmus Gökalp'in hemen serbest bırakılması, kendisine yönelik iddialarla ilgili maddi ve belgelenmiş kanıtların yokluğunda suçlamaların geri çekilmesi için yetkileriniz dahilindeki her tür girişimde bulunma çağrısı yapıyoruz" denildi.