2 Mayıs 2024 Perşembe

DSG: IŞİD'e karşı başlatılan Terörü Bitirme Hamlesi'nin ilk aşaması tamamlandı

DSG, IŞİD'e karşı başlatılan Terörü Bitirme Hamlesi'nin ilk aşamasının tamamlandığını, geniş bir alanın temizlenmesi ve 110 IŞİD çetesinin yakalandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 4 Haziran günü IŞİD'in hücrelerine yönelik başlattığı Terörü Bitirme Hamlesi'nin ilk aşaması sona erdi. Hamleye ilişkin yapılan basın açıklamasında konuşan Deyr ez Zor Askeri Meclisi Sözcüsü Lîlwa Abdullah, hamlenin ilk aşamasının başarıyla tamamlandığının belirtti.

Abdullah, "Terörü Bitirme Hamlesi, 4 Haziran 2020 tarihinde Hesekê'nin güneyinden Irak sınırındaki Deşîşa bölgesine ve Baxoz bölgesinden Deyr ez Zor kırsalına kadar uzanan geniş bir coğrafyada başlamıştır. Hamlenin ilk aşaması 10 Haziran günü tamamlandı" dedi.

DSG'nin, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak ve son dönemde sivil halka yönelik saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD'in hücre yapılanmalarını çökertmek amacıyla Irak hükümetinin koordinesi ve Uluslararası Koalisyonun hava desteğiyle 175 kilometre uzunluk ve 60 kilometre genişlikteki bir alanı temizlediğini kaydeden Abdullah, "Özel Kuvvetlerimiz, IŞİD'in hücre yapılanmalarına ait 65 noktaya baskın düzenlemiştir. Operasyonlar neticesinde 110 terörist ve IŞİD ile ilişkisi olduğundan şüphe duyulan şahıs gözaltına alınmıştır" diye kaydetti.

Abdullah, "Operasyonda ayrıca patlayıcı maddeler de dahil olmak üzere yüklü miktarda cephanelik ele geçirilmiştir. Operasyonda bir askeri timimiz, IŞİD'in hücre yapılanmasıyla karşı karşıya gelmiş ve durumu kısa sürede kontrol altına almıştır. Güçlerimizin hiçbir zararı yaşanmamıştır."