19 Nisan 2024 Cuma

Dr. Osman Öztürk: En başa dönme riski var

İstanbul Tabip Odası yöneticisi Osman Öztürk, "en başa dönme riski var" diyerek "normalleşme" planının doğru adımlarla yapılaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklama yaparak salgın nedeniyle alınan önlemlere ilişkin "normalleşme" sürecini başlattıklarını duyurdu. 

Bu plan içerisinde öne çıkan ilk etapta 11 Mayıs'tan itibaren kuaför, berber ve bazı AVM'lerin açılması. 

ETHA'ya kısa bir değerlendirme yapan İstanbul Tabip Odası Yönetimi Kurulu ve TTB Merkez Konsey Üyesi Osman Öztürk, sürecin hala çok krizli olduğunu, dolayısıyla da dikkatli adım atılması gerektiğini vurguladı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda hala ayrıntılı bilgi verilmediğine dikkat çeken Öztürk, özellikle İstanbul ve Ankara bakımından çok daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. 

Öztürk, "Salgın zaten özellikle İstanbul'da yaygın boyutta. Zaten geçtiğimiz hafta, sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından sokaklar doldu, trafik yoğunlaştı. Yapılan açıklamalar insanların psikolojik olarak rahatlamasını getiriyor. 

Şimdi 'normalleşme' adı altında açılacak adımlar bunu arttıracak. Özellikle de öncelikle AVM'lerin açılması. İnsanlar buralara akın edecek ve sosyal mesafeyi korumak çok mümkün olmayacak" dedi. 

İstanbul Tabip Odası'nın da İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Bilim Kurulu'nda yer aldığını hatırlatan Öztürk, "Dün bir açıklama yapıldı. Aslında o geniş bir rapor ama kısa bir bölümü açıklandı. Orada 11 günlük sürecek kısıtlama önerileri var. O öneriler mutlaka yerine getirilmeli" şeklinde konuştu. 

"Normalleşme" planının uygulanmasının erken olduğunu ve gerekli tedbirlerin yeteri olarak alınmadığını ifade eden Öztürk, "Her an için en başa dönme riski var. Önerileri doğru perspektifle harekete geçirmek gerekiyor. Tüm adımlar, en başa dönmemek için dikkatli atılmalı" dedi.

Öztürk, "normalleşme"nin bayramdan sonraya bırakılması gerektiğini de sözlerine ekledi.