7 Mayıs 2024 Salı

Dr. İlhan Diken Diyarbakır'daki mezarı başında anıldı

Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. İlhan Diken, ölümünün 7. yılında mezarı başında anıldı.

2008-2010 dönemi Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi, Toplum ve Hekim Dergisi Hakem Kurulu üyesi ve Diyarbakır Tabip Odası eski başkanlarından Dr. İlhan Diken, ölümünün 7. yılında Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anıldı.

Anmaya, Diken'in eşi Hüda Diken, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Dr. Diken'in dostları ve meslektaşları katıldı. 

'MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Dr. İlhan Diken'in hekimlik yaşamı boyunca emek, barış, demokrasi ve halkın sağlık hakkı için sürdürdüğü mücadelenin tanığı olduklarını belirterek, "Savaşın olmadığı, barış içerisinde bir toplumda herkesin eşit, ücretsiz, ulaşılabilir, nitelikli ve anadilinde sağlık hizmeti alabilmesi için çabaladı. Bu çabalarından dolayı sadece meslektaşlarının değil Diyarbakır halkının da gönlünde taht kuran, çok sevilen bir isim oldu. Onu çok erken bir yaşta kaybettik. İlhan Diken'in özlemini duyduğu bir ülke ve dünya kurmak için, bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak için hep birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz. Işıklar içinde uyusun" dedi.

HDP Batman Milletvekili Nejdet İpekyüz ise, Diken'in mücadeleci yönüne vurgu yaptı. Çalışma arkadaşı olan Diken'i çok erken yaşta kaybettiklerini belirten ipekyüz, anısını yaşatacaklarını kaydetti.