17 Mayıs 2024 Cuma

Dört yıl sonra Pınar'ı katleden kişi bulundu

Trabzon'da 2017 yılında tecavüze uğradıktan sonra vahşice katledilen Pınar Kaynak'ın katili bulundu. 

Trabzon'da dört yıl önce ormanlık alanda uğradığı cinsel saldırı sonucu, bıçaklanan ve başı taşla ezilerek katledilen Pınar Kaynak'ın ölümüne ilişkin iki sanığın delil uyuşmazlığından tahliye edilmesinin ardından yeniden başlatılan incelemede katili yakaladı. 

2017 yılında gerçekleşen olay sonrası haklarında "canavar hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan N.B. ve A.K. için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca rapor hazırlandı. Raporda, Pınar Kaynak'ın üzerindeki sperm örneklerinin, sanıklarla uyuşmadığına ve olay yerinde alınan örneklerle sanıkların parmak izi ve avuç izlerinin aynı olmadığına yer verildi.

Raporun ardından avukatlarının itirazı üzerine iki sanık, yaklaşık 2 buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

Cinayetin aydınlatılması ve faillerin yakalanması için Trabzon Jandarma Komutanlığı ve Kriminal Daire Bakanlığı tarafından özel bir ekip kuruldu. Sürdürülen soruşturmada Pınar Kaynak'ın üzerinde bulunan spermden alınan DNA profilinin belirlenmesi üzerine, kadının yakın çevresi ve oturduğu bölgedeki kişilerden DNA örnekleri alındı.

Şüphelilerden Pınar ile aynı mahallede oturan Mustafa G. ile DNA eşleşmesi tespit edildi. Mustafa G. ile cinayete yardım eden N.P. gözaltına alındı. Katil zanlısı Mustafa G.'nin olay tarihinde şüpheliler arasında olduğu alınan ifadesinde ise Pınar Kaynak'ı tanımadığını öne sürdüğü ortaya çıktı.

Mustafa G. cinayetle ilişkisi olmadığını iddia etti.