27 Nisan 2024 Cumartesi

Doku ailesi nöbetlerini Ankara'ya taşıyacak

Gülistan'ı sormak için nöbetlerini sürdüren Doku ailesi eylemlerini Adalet Bakanlığı önüne taşıyacak. Aileyi ziyaret eden SKM MYK Üyesi Satiye Ok, Gülistan için mücadeleye, "nerede" diye sormaya devam edeceklerini vurguladı. 

Kameralarla donatılan, "güvenlik" adı altında asker ve polis yığınağı yapılan Dersim'de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamıyor. 

Kızlarının akıbetini sormak için Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemine başlayan Doku ailesinin nöbeti 17. gününde. "Gülistan nerede? Kızımızı bulun" diye haykıran aileyi bugün de çok sayıda kişi ziyaret etti. Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Dersim Kadın Platformu, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu nöbete katıldı. 

NÖBET ANKARA'YA TAŞINACAK
Doku ailesi 20 Ocak'a kadar nöbetlerini Dersim'de sürdüreceklerini daha sonra ise Ankara Adalet Bakanlığı önüne eylemlerini taşıyacaklarını duyurdu. 

SKM: İLK GÜNDEN BERİ GÜLİSTAN'I SORUYORUZ
SKM MYK Üyesi Satiye Ok da kısa bir açıklama yaptı. Gülistan'ın kaybolduğu ilk andan itibaren kadın örgütlerinin aileyle birlikte "Gülistan nerede" diye sokak sokak sorduğunu hatırlatan Ok, Gülistan'ın kaybolmasının üzerinden geçen 2 yıl 12 güne rağmen yetkililerin "üç maymunu" oynadığını vurguladı. 

'ONLAR SUSTUKÇA KADINLAR KATLEDİLİYOR'
Kadınların, gerçek faillerin yargı önüne çıkması için adliyeleri aşındırdığını kaydeden Ok, şöyle devam etti: "İlk günden itibaren etkin bir soruşturma yürütülmedi. Zaynal Abarakov'un yargılanması için mücadele ediyoruz. Ama devlet, yetkililer, iktidar bizi duymuyor, görmüyor, suskunluğuna devam ediyor. Onlar sustukça kadınlar katlediliyor, onlar sustukça kadınlar kaybediliyor, onlar sustukça kadın failleri indirimli cezalarla adeta ödüllendirilerek sokağa salınıyor, kadınlar için yeni tehdit oluşturmaya devam ediyor. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; 'Gülistan Doku nerede' demekten asla ve asla vazgeçmeyeceğiz."