16 Nisan 2024 Salı

Doğu Karadeniz'de sel

Doğu Karedeniz'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle evler ve yollar su altında kaldı. Yağışın etkili olduğu Rize'nin Muradiye Beldesi Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya hesabından "Allah'ım yardım et batıyoruz" paylaşımı yaptı.
Doğu Karadeniz'de dün başlayan şiddetli yağışlar etkisini bugün de sürdürdü. Sağanak yağışların sele dönüşmesi sonucu Ordu ve Rize'de su baskınları yaşandı.
 
Ordu'nun Ünye ilçesinde sel nedeniyle halk evlerinde mahsur kaldı. Sel özellikle Gölevi Mahallesi Altın Yunus Caddesi'ni vurdu. Tabakhane deresi de taşma riskiyle karşı karşıya kaldı.
 
RİZE'DE YOLLAR KAPANDI
 
Rize'de ise sabah saatlerinde başlayıp etkisini artıran sağanak, özellikle kentin merkeze bağlı Salarha ve Muradiye beldelerinde etkili oldu. Merkeze bağlı Kömürcüler köyündeki derenin taşması sonucu Muradiye beldesi ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı sağlayan yol kapandı.
 
Taşan dere Muradiye beldesini de su altında bıraktı. Bazı araçlar akıntıya kapılarak sürüklendi, bazıları su altında kaldı. Çok sayıda evin zemin ve bodrum katlarını ile bazı iş yerlerini su bastı. Dere kenarında bulunan 7 katlı bina, yıkılma tehlikesine karşı tahliye edildi.
 
'ALLAH'IM YARDIM ET BATIYORUZ'
 
Yaşanan bu tablo nedeniyle Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, sosyal medya hesabından "Allah'ım yardım et batıyoruz" paylaşımında bulundu.
 
Yine Kalkandere ilçesindeki Güzelyurt köyünde ve Güneysu ilçesine bağlı yukarı Islahiye mevkiinde taşan dereler ile heyelan nedeniyle bazı kişilerin evlerinde mahsur kaldığı bildirildi.
 
METEOROLOJİ UYARDI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Samsun'un Terme ve Ordu'nun Ünye ilçeleri için tekrar uyarıda bulundu. Ani taşkın, sel ve su baskınlarına karşı yurttaşlardan dikkatli olunması istenen açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'de de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların şiddetini arttıracağı belirtildi.