17 Mayıs 2024 Cuma

Doğan: Şu ana kadar 46 bin 901 kaydırmalı seçmen tespit ettik

Partisinin genel merkezinde açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Doğan, şu ana kadar 31 merkezde tam 46 bin 901 kaydırmalı seçmen tespit ettiklerini aktardı. Muhalefete seslenen Doğan bu sandık darbesine karşı ses çıkarmak zorunda olduğunu kaydederken de hala oy kullanmayanları oy kullanmaya ikna etmek; irade gasbına karşı sandıkları terk etmeme çağrısı yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, oy kullanmak için son dakikalara işaret etti ve oy kullanmaya, oylara sahip çıkmaya çağırdı. 

'KAYYUMLARI GÖNDERMEK İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI'
Doğan, "Gelişmeleri an be an takip edeceğiz ve açıklamalara devam edeceğiz demiştik. Öncelikle şunu söylemek isterim tüm DEM Parti gönüllerine çok teşekkür ederiz. Katılım oranı giderek yükseliyor. Fakat artık son dakikalardayız özellikle Kürt illeri için geri sayım başladı. Kentlerin kaderini değiştirmek için de kayyumları geri göndermek için de geri sayım başlamış oluyor" dedi. 

'SANDIĞA GİTMEYE DEVAM EDİN, SANDIKLARI TERK ETMEYİN'
Olağanüstü koşullarda seçim çalışması yürüttüklerini hatırlatan Doğan, bugün de aynı olağanüstü koşulların sürdüğünü kaydetti. Taşımalı seçmenle ilgili açıklamalarda bulunan Doğan, "O olağanüstü koşulların sizin gücünüzden daha büyük olmadığını herkes de siz de biliyorsunuz. O yüzden sandığa gitmeye devam edin, lütfen sandıkları terk etmeyin" çağrısı yaptı. 

'SAAT GEÇSE DAHİ SIRADAYSANIZ OY KULLANABİLİRSİNİZ'
Oy kullanımına ilişkin Doğan, şu bilgileri aktardı: "Diyelim ki saat 16.00'yı gösterdi. Türkiye'nin bazı illerinde, seçim bölgelerinde saat 16.00'ya kadar, Batı'da saat 17.00'ye kadar. Velev ki saatler oy kullanma işleminin kullandığı saatte ve siz sıradasınız. O halde o kullanmaya devam edebilirsiniz saat 16.00'yı, 17.00'yi geçse dahi oy kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu sizin hakkınız."

'31 MERKEZDE TAŞIMALI SEÇMEN TESPİT ETTİK'
Zor koşullarda oyların kullanıldığının altını çizen Doğan, Urfa, Şırnak, Kars, Ağrı, Mardin başta olmak üzere Kürdistan'da oy kullanma esnasında karşılaşılan engellemellerin yanı sıra, aylardır vazgeçilmeyen taşımalı seçmenlerin olduğunu kaydetti. İlk etapta tespit edebildikleri 31 merkezdeki taşımalı seçmenleri ise şöyle aktardı Doğan: "Rakamlarla paylaşmak istiyorum, bu bir irade gasbıdır. Yalnızca irade gasbı değil açıktan bir sandık darbesi. Bu mevzu yalnızca DEM Parti'nin mevzusu olmamalı. Türkiye'nin bir bölümünde, bir coğrafyada, bir halkın oy kullanma, iradesine sahip çıkma hakkı sandıkta darbe ile engellenmeye çalışılıyor. Blok oy kullanmak zorunda bırakılıyor insanlar ya da önceden hazırlanmış pusulalarla blok oylar kullanılmaya çalışılan bölgelerden haberler geliyor. 

MUHALEFETE ÇAĞRI: SİZ DE SES ÇIKARMAK ZORUNDASINIZ
"Buradan DEM Parti olarak tüm muhalefet partilerine sesleniyoruz. Bu antidemokratik uygulamaya, bu darbe girişimine karşı, bu irade gasbına karış, bu yok saymaya karşı sizler de ses çıkarmalısınız. Sizler de hayır demelisiniz. Ve buna karşı mücadelede ortaklaşmalısınız. 

'TESPİT ETTİĞİMİZ KAYDIRILAN SEÇMEN SAYISI ŞU ANA KADAR 46 BİN 901
31 Mart 2024 tarihinde yani bugün yapılan seçimlerde seçmen kaydırılan 31 bölge; Ağrı merkez 4 bin 168, Ağrı Taşlıçay 204, Batman Hasankeyf 280, Batman Gercüş 274, Bingöl Adaklı 99, Bitlis merkez 51, Bitlis Tatvan 726, Dersim Mazgirt Akpazar 127, Diyarbakır Eğil bin 129, Diyarbakır Hazro 797, Diyarbakır Kulp bin 929, Elazığ Karakoçan 519, Erzurum Karaçoban 312, Hakkari Çukurca 3 bin 235, Hakkari Dercek bin 979, Hakkari Yüksekova Esendere 953, Hakkari Şemdinli  bin 886, Iğdır merkez 4 bin 382, Kars merkez 3 bin 842, Mardin Dargeçit 570, Mardin Savur 978, Mersin Akdeniz 460, Muş Malazgirt 609, Siirt Eruh bin 71, Siirt Kurtalan 688, Siirt Pervari 33, Siirt merkez 6 bin 328, Şırnak Beytüşşebap 828, Şırnak Güçlükonak 494, Şınrnak merkez 6 bin 541, Şırnak Uludere bin 409. toplam kaydırılan seçmen sayısı 31 merkezde şu ana kadar 46 bin 901."

'OY KULANMAYANLARI İKNA EDELİM'
Söz konusu durumunun sandık darbesi olduğunun altını çizen Doğan, DEM Parti seçmenlerinin, seçmen olabilmek için ağır bedeller ödediğini dile getirdi. Bu nedenle hala sandıklar kapanmadan, herkesin komşusunu, arkadaşını, eşini dostunu takip ederek, oy kullanıp kullanmadığını tespit etmesini ve oy kullanmaya razı etmesini istedi. Mutlaka kazanacaklarını söyleyen Doğan, "Açıklamalarımıza devam edeceğiz. Hiçbir hukuksuzluğun peşini bırakmaycağız. Hilenin kolayca yapılmasına izin vermeyeceğiz. Her yeri Şırnak'tan Karsa, Halfeti'ye kadar hem alandan hem de genel merkezden hukuk komisyonlarımızla birlikte, alandaki avukat arkadaşlarımız, üyelerimiz ve milletvekillerimize kadar takip ediyoruz. Son bir saat. Saat 17.00'ye kadar lütfen demokrasinin gücünü gösterelim" dedi.