17 Mayıs 2024 Cuma

Doğan, seçim hilelerini hatırlattı: Lütfen sandıkları terk etmeyin

Adalet Bakanı Kozan'ın seçimlerin şeffaflığı ve seçim güvenliği konusundaki açıklamasını belgelerle yanıtlayan DEM Parti Sözcüsü Doğan, DEM Parti üye ve gönüllülerine sandıkları terk etmeme, tutanakları fotoğraflama ve usulsüzlüklere müdahale çağrısı yaptı. 

31 Mart yerel seçimler için oy kullanma süresi sona erdi. Kürdistan'da 16.00, Batı illerinde ise 17.00'da sandıklar kapandı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere ilişkin dördüncü kez kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu. 

DEM PARTİ EMEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Öncelikle DEM Parti üye ve gönüllülerine, DEM Parti'ye oy vermek için ağır bedeller ödeyenlere partisi adına teşekkür ederek sözlerine başlayan Doğan, "DEM Parti halktır dedik. DEM Parti sizsiniz dedik ve diyoruz. Ve aslında bu sloganı birlikte bulduk. Bu sizin sloganınız, sizin yol haritanız. Ve DEM Parti'yi takip ederken, oyunuzu kime vereceksiniz derken 'kendimize vereceğiz' dediniz. Tüm engellemelere, zorluklara karşı oylarınızı kullandınız. Demokratik bir şekilde iradenizin sandıklara yansıması için elinizden gelen çabayı gösterdiniz" dedi. 

'SANDIKLARIMIZ HİÇBİR ŞEKİLDE TERK ETMEMELİYİZ'
Ancak Türkiye'de oy kullanmanın yetmediğini, oylara da sahip çıkmak gerektiğinin altını çizen Doğan, kritik anların da başladığını dile getirdi. Sandıkları terk etmeme çağrısını yineleyen Doğan, "Birleştirme tutanakları seçim kurullarına gidene kadar refakat edelim. Bir de imzalı tutanakları almalıyız, fotoğraflarını da çekmeliyiz. Bizim oylarımız daha önce 14 Mayıs seçimlerinde gördük, sözüm ola yanlışlıkla başka siyasi partilere yazılmıştı. Sadece AKP'ye değil. Şayet biz onlara ilgili yerlerde ilgili zamanda müdahale etmezsek işte o sonuçlar farklı bir şekilde irademizi yansıtmış olur. Bunların yaşanmaması için sandıkları ve görev yerlerimizi hiçbir şeklide terk etmemiz gerek" ifadelerini kullandı. 

'SEÇİMLER ŞEFFAFSA NEDEN TAŞIMALI SEÇMENE İHTİYAÇ DUYDUNUZ'
31 merkezde 41 bin 901 taşımalı seçmeni tespit ettiklerini hatırlatan ve buna karşı aylardır da çalışma yürüttüklerini hatırlatan Doğan, ilk tespitlerin daha yüksek olduğunu ve müdahale ettiklerini söyledi. Adalet Bakanı Tunç Kozan'ın "Seçimin şeffaflığı ile ilgili hiçbir endişe yok. Türkiye'de dünyada örnek gösterilebilecek, en yüksek katılımlı seçim" açıklamasını işaret eden Doğan, kendi bölgesi Şırnak merkezdeki bir seçim noktasının fotoğrafını göstererek Kozan'a şöyle seslendi: "Eğer seçimler şeffaf yapılıyorsa birincisi taşımalı seçmenlere neden ihtiyaç duydunuz. Bu rakamlar, yerlere bakıldığında o yerlerin, seçim bölgelerinin kaderini değiştirebilecek şekilde tesadüf mü yapılmış? Herhalde tesadüf olmadığına hepimiz kaniyiz. 

'ŞIRNAK'TA BİR OKULDA OY KULLANAN 5 BİN 900 KİŞİ, ŞIRNAKLI DEĞİL'
Bugün sosyal medyada çokça paylaşılan bir görüntüyü, kendi seçim bölgem Şırnak'tan sizlerle paylaşmak istiyorum. Şırnak merkezde bir okula ait. Seçimler şeffaf doğru, son derece aleni, son derece açık biçimde suç işleniyor. Eğer bir şeffaflıktan söz edeceksek işlenen suçun aleni bir biçimde yapılması olabilir. Şırnak merkezde Tümgeneral Ömer Keçeci İÖÜ burası. 17 sandık var 5 bin 900 oy kullanıldı. Hiçbiri Şırnaklı değil. Şimdi düşünün sizin yaşadığınız yerde yaşamayan birileri gelip oranın kaderini belirleyecek. Üstelik yerel seçimlerden, yerinden yönetimden bahsediyoruz."

Bu görüntülerin Türkiye'de seçimlerin şeffaf olmadığını, yapılan hilelerin kanıtlarından olduğunu dile getiren Doğan, iktidarın da kimseyi seçimlerin şeffaf ve güvenilir olduğu konusunda ikna edemeyeceğini söyledi.