9 Mayıs 2024 Perşembe

DÖB: Bize gelecek borcunuz var

Eğitimin niteliksizleştirilmesine ve gençlerin eğitim almasının giderek imkansız hale gelmesine ilişkin Kadıköy'de eylem yapan DÖB üyeleri, "Gençliği, kadınları, işçileri, LGBTİ+'ları öldüren bu sisteme karşı mücadele edeceğiz" diye belirtildi.

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) "Alacaklıyız! Bize gelecek borcunuz var" şiarıyla eğitimin niteliksizleştirilmesine ve gençlerin eğitim almasının giderek imkansız hale gelmesine ilişkin Kadıköy iskele Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Eyleme Birleşik Mücadele Güçleri, Emeğin Gücü Derneği, İşçi Temsilcileri Konseyi destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Selman Çınar, "Geçtiğimiz sene 11 Mart'tan bu yana burjuva eğitim sistemi, online eğitim ile birlikte daha da niteliksiz ve verimsiz hale geldi. Pandemi ile birlikte online eğitim kararı alıp, online eğitim programının alt yapısını oluşturmayan, öğrencilere internet, telefon, tablet gibi gerekli materyalleri sağlamayan ve öğrencileri birçok sorunla karşı karşıya bırakan burjuva eğitim sistemi gericiliğini, çürümüşlüğünü ve geleceğe dönük hiçbir planının ve gençliğe verebileceği hiçbir şeyinin olmadığını gençliğe bir kez daha kanıtlamış oldu" dedi.

Ekonomik kriz ile birlikte birçok öğrencinin eğitimlerine ara vererek çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Çınar, "Kapitalist sistem gençliği sadece geleceksizliğe ve intiharlara sürüklüyor. Geçinemediği için intihar eden yüzlerce işçi gibi geleceksizlik ve çıkışsızlık sarmalında sıkışan onlarca genç arkadaşımızı intihara sürükleyen düzen aynı düzendir" diye kaydetti.

Gençliğe hiçbir olumlu gelecek vaat etmeyen, geleceksizlik, işsizlik, yoksulluk, baskı dolu bu düzenin bir parçası olmayacaklarını ifade eden Çınar, "Gençliği, kadınları, işçileri, LGBTİ+'ları öldüren bu sisteme karşı mücadele edeceğiz. Çünkü biliyoruz, demokratik, özerk, bilimsel, anadilde ve parasız bir eğitimin ancak sosyalizm ile geleceğini, çünkü biliyoruz bu pisliği ancak ve ancak devrimin temizleyeceğini" diye konuştu.