18 Nisan 2024 Perşembe

DKP/BÖG: 'Kasım Atılımı'mızı selamlıyoruz

Kuruluşunun 9. yılında İstanbul'da gerçekleştirdikleri molotoflu pankart asma eylemiyle kutlayan DKP/BÖG, "Bizler, Komünar Milisler olarak, bu savaşın ateşinin ellerimizde olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle hayatımızın her alanını; devrimci savaşın ateşini sırça köşklere, işçiye mezar olan fabrikalara taşımak ve faşizmi dört bir koldan kuşatmak için örgütleyerek büyütecek, zafere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

DKP/BÖG milisleri 9. kavga yılını İstanbul'da yaptıkları eylemle kutladı. 27 Kasım akşamı gerçekleşen eyleme ilişkin açıklama yapan DKP/BÖG, pankart astıklarını, halka yönelik konuşmalarla partinin görüşlerini aktardığını ve molotoflarla eylemi sonlandırdıklarını duyurdu.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "İşçi sınıfı ve ezilenlerin özgürlük mücadelesini zafere taşımak üzere, 'Kobanê düştü düşecek' denilen zamanlarda devrimci savaş alanlarında kurulan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) 9. kavga yılına giriyor. Partimiz 8 yıllık mücadele tarihinde, yola çıkarken sırtlandığı devrimci mirasa ödediği bedellerle nail olmuş; sınıfsız, sömürüsüz ve sınırsız bir dünya yaratmak için taşıdığı sosyalizm bayrağını bir an bile yere düşürmemiştir.

Faşizmin içeride işçi sınıfı ve ezilenlere yönelik saldırıları, devrimcilere dönük tasfiye faaliyeti ve dışarıda ise işgal pratiği yoğunlaşmıştır. AKP-MHP faşizmi, varlığını işçilerin ve Ortadoğu halklarının kanıyla beslemektedir. Tüm bu gerçeklikle, tarihsel devrimci görevlerimizin yakıcılığının farkındayız. Bu anlamda çizgimiz nettir. Adımlarımız, ölümsüz yoldaşlarımızın ayak izlerinin takipçisidir.

Aynur Ada yoldaşın dediği gibi 'devrimci savaş dünyanın en haklı savaşıdır.' Bizler, Komünar Milisler olarak, bu savaşın ateşinin ellerimizde olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle hayatımızın her alanını; devrimci savaşın ateşini sırça köşklere, işçiye mezar olan fabrikalara taşımak ve faşizmi dört bir koldan kuşatmak için örgütleyerek büyütecek, zafere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.

BÖG'ün 9. kavga yılı vesilesiyle tüm işçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları kavgayı büyütmeye çağırıyor, 'Kasım Atılımı'mızı selamlıyoruz."