2 Mayıs 2024 Perşembe

DKP/BÖG: Direndik, kazandık

DKP/BÖG, tecride karşı 200 gün boyunca direnişte yer alan tutsakları selamladı, zaferi kutladı. Hapishanelerde birleşik direnişin hattını kurulduğu belirtilerek, bu mücadelenin her alanda büyütülmesi gerektiği kaydedildi.
Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) /Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG), İmralı'da PKK Lideri Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılmasına için 200 gün süren açlık grevlerinin kazanımla sonuçlanmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Türkiye ve Kürdistan halklarının adını yeni bir kazanımla tarihe yazdırdığı kaydedilen açıklamada, Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve hapishanelere yayılan açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin, tecridin kaldırılması ile zaferle sonuçlandığı kaydedildi. 
 
Tecridin kaldırılması için yaşamlarını feda eden Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar, Yonca Akici, Siraç Yüksek, Mahsum Pamay, Ümit Acar ve Uğur Şakar'ı anan DKP/BÖG, "Yoldaşların anılarını mücadelemizde yaşatacağız" dedi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kürt halk önderi Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılmasında aktif direnişe katılan parti dava tutsaklarımız başta olmak üzere sosyalist tutsaklar, Kürt devrimiyle kurduğumuz birleşik devrim çizgisinde ısrarı ve birleşik devrim mücadelesini bir ileriye taşıyacak yoldaşlığı örgütlediler. Zindanlarda birleşik devrimci direniş hattını kurdular.
 
Şimdi bizler binlerce tutsağın direniş çizgisini faşizmin yıkılması noktasında en ön mücadele alanlarına taşıyacağımızın işçi sınıfı ve ezilen halklara sözünü veriyoruz. Mutlaka kazanacağız!"