25 Nisan 2024 Perşembe

DKP/BÖG: Baran Serhat'ın 'özgürlük ve sosyalizm' sözü sözümüzdür

MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'ın şehit düşmesine ilişkin açıklama yayınlayan DKP/BÖG, "Baran Serhat yoldaşın 'özgürlük ve sosyalizm' sözü sözümüzdür" dedi.
Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart sabahı Türk devleti ve ona bağlı çetelerin bombalı saldırısında yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'a ilişkin açıklama yayınladı.
 
Açıklamada, "DSG savaşçıları Suriye topraklarında IŞİD'in varlığına son verirken, hapishanelerdeki direnişçiler AKP-MHP faşizminin iktidarını sallıyor. Faşist TC'nin sallanan iktidarı birleşik devrimin ayak seslerinden korkuyor ve komplolar, suikastler ile kendini ayakta tutmaya, halkların mücadelesini geriletmeye çalışıyor" diye kaydedildi.
 
MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'ın (Baran Serhat) Rojava halkları başta olmak üzere, dünya halklarının kurtuluşu için özgürlük ve sosyalizm mücadelesini veren öncü bir devrimci olduğu ifade edilen açıklamada, "Baran Serhat'ın Rojava halklarıyla birlikte verdiği devrim mücadelesi, siper yoldaşları ile kurduğu yoldaşlık bağları bizlere en büyük mirasıdır. Kendinden önce, mücadele ettiği halkı ve yoldaşlarını düşünen, aklından hiçbir yoldaşının adını ve mücadelesini çıkarmayan Baran Serhat yoldaşımız birleşik devrim savaşımızın yoldaşlık köprüsüdür" diye belirtildi.
 
DKP/BÖG açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
"Sömürgeci faşist TC'nin Baran Serhat yoldaş şahsında hedeflediği enternasyonalist devrimciler ve birleşik devrim mücadelemizdir. AKP-MHP faşizminin dizleri korkudan titremektedir. IŞİD'i destekleyerek bitiremediği devrimcileri, yenemediği Rojava devrimini komplolar, suikastler ile geriletmeye ve etkisizleştirmeye çalışmaktadır.
 
"Faşist TC'nin desteklediği çeteler ile yöneldiği Baran Serhat yoldaş, Rojava devriminin yılmaz bir savunucusu ve öncü komutanlarındandır. Baran Serhat yoldaş, aynı zamanda Türkiye işçi sınıfı ve ezilen halklarının da öncü bir devrimcisi olmuştur. Yaşamı ve devrimciliği alçakgönüllülükle birleştirmiştir. Baran Serhat yoldaşın 'özgürlük ve sosyalizm' sözü sözümüzdür.
 
"Özel savaş yöntemleri ile yoldaşlarımızı hedef alan AKP-MHP faşizmi şunu iyi bilmelidir: Yaşadığımız her şehadet devrim ve sosyalizm mücadelemizdeki ısrarı, birleşik devrimdeki kararlılığımızı pekiştirmektedir. Ölümler bizleri haklı mücadelemizden asla caydıramaz. Kanıtı bugün hapishanelerde 'Tecriti kıralım, faşizmi yıkalım' sloganları ile fedai eylemlere başlayan Zülküf Gezen ve Ayten Beçet yoldaşlardadır. Kendi bedenini tecridi kırmak için ateşe veren Uğur Şakar yoldaştadır. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine başlayan binlerce yoldaşımızın iradesinde ölümsüzlük vardır. Rojava topraklarını özgürlüğe götüren yolda bu kararlılık vardır.
 
"Ölümsüzlerimizin izindeyiz! AKP-MHP faşizminin her türden özel savaş saldırılarını boşa çıkaracak, faşizme son yumruğu vuracak birleşik devrimci savaşın zaferini ölümsüzlerimizden aldığımız güç ile ilan edeceğiz!"