1 Mayıs 2024 Çarşamba

DKP/BÖG: 5. kavga yılımızda faşizm yenilecek

DKP/BÖG Merkez Komitesi, kuruluşlarının 5. yılı dolayısıyla açıklama yayınladı. Açıklamada,  "Faşizmin hiçbir saldırısı devrim mücadelesinin gelişimini engelleyemeyecektir. Faşizm yenilecek, devrimci mücadele kazanacaktır" denildi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri Merkez Komitesi, kuruluşlarının 5. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. 

"Devrimci Komünarlar Partisi ve Birleşik Özgürlük Güçleri olarak; 5. kavga yılına girmiş bulunuyoruz. Geçirdiğimiz 5 yılın her günü, Türkiye işçi sınıfının mücadele tarihine, emekle ve ödenen bedellerle işlenmiştir" denilen DKP/BÖG açıklamasında, "Partimiz; ülkemiz işçi sınıfı ve ezilenlerin özgürlük mücadelesini, zafere taşımak için kuruldu. Bu mücadelede, devrim ve sosyalizm iddiasını taşımak, bizler açısından büyük bir onurdur. Bizler partimizin  onurlu mücadelesini, 5 yıl boyunca, baş eğmeden ve çizgimizden taviz vermeden sürdürdük" denildi.

"Önder yoldaşımız, Ulaş Bayraktaroğlu (Mehmet Kurnaz) başta olmak üzere, ölümsüzleşen tüm yoldaşlar, partimizin kararlı mücadelesinin rehberidir. Partimiz, içinden geldiği mücadele mirasını geliştirerek bu güne taşımış, Türkiye' de proletarya sosyalizminin temsilcisi olmuştur" denilen açıklamada, "Partimiz, Gezi Direnişi'nin yarattığı mücadele deneyimlerini ileriye taşıyan, Kürt Özgürlük Hareketi'yle stratejik ittifakı savunan ve işçi sınıfının devrimci rolünü kabul eden bir zeminde kurulmuştur. Partimiz, Türkiye Sosyalist Hareketi içerisinde var olan, düzen içi sol anlayışla, kapsamlı bir hesaplaşma yaparak gerçekleşmiş, devrimci bir kopuş hamlesidir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Faşizmin hiçbir saldırısı devrim mücadelesinin gelişimini engelleyemeyecektir. Faşizm yenilecek, devrimci mücadele kazanacaktır. Bu bilinçle, yaşamın her alanında örgütlenmemizi büyüteceğiz. Önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu'nun şahsında, ölümsüz bütün yoldaşlara sözümüz Birleşik Devrim Mücadelesi'ni yükseltmek ve onların ideallerine layık olmaya çalışmak olacaktır. Faşist rejim, göründüğü kadar güçlü değildir. Onu yenecek olan; partimiz ve birleşik mücadele öncülüğünde, işçi sınıfının devrimci eylemidir. Bu tarihsel sorumlulukla; 5. kavga yılımızda partiyle zafere daha yaklaşacağız. Partiyle, zafere ULAŞ'mak için var gücümüzle çalışacağız. Devrimci iradenin ve emeğin taşıyıcıları olarak yaşamı örgütlemeye devam edeceğiz."