8 Mayıs 2024 Çarşamba

DKP/Birlik: Yokluklara rağmen devrim büyüyor

Rojava Devrimi'nin yıldönümünü selamlayan DKP/Birlik, "Bir ateş çemberi altında, tüm yokluklara rağmen devrim büyüyor ve yaşıyor" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik), Rojava Devrimi'nin 9. yılına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "19 Temmuz Devrimi'nin dokuzuncu yıl dönümündeyiz. Bundan dokuz sene önce, Kobanê, Cizre, Efrîn bölgelerinin kanton ilan edilmesi ile gerçekleşen devrim, bugün, eksiği ve fazlasıyla, başta Ortadoğu halkları olmak üzere tüm dünya halklarına umut olmaya ve yol göstermeye devam ediyor" denildi.

Açıklamada, devrim sürecine dair hatırlatmalar yapılırken, şunlar da kaydedildi:

"Bugün devrimin bütün kentlerinde, meydanlarında, onların adları ve hikayeleri, Kuzey ve Doğu Suriye-Rojava halkları tarafından yaşatılıyor. Devrim ölümsüzlerinin mirası ve iradesi üzerinde kanla ve çelikle yoğruluyor, sertleşiyor, güçleniyor. Bir ateş çemberi altında, tüm yokluklara rağmen, bir adım ileri çıkmak için bazen iki adım geri atarak büyüyor ve yaşıyor.

"Devrimcilerin ve komünistlerin en büyük güçlerinden birisi devrimci enternasyonalizmdir. Devrimci Komünarlar olarak devrimci enternasyonalizmin bayrağını taşımaya, Rojava'yı savunmaya devam edeceğiz. Efrîn'i, Serêkaniyê'yi ve Gire Sipi'yi işgalcilerden kurtaracak ve bu uğurda canlarını feda eden yoldaşlarımızın düşlerini gerçek kılacağız!"