27 Nisan 2024 Cumartesi

Diyarbakır'daki 8 Mart şiddetine suç duyurusunda bulunulacak

DAKAP, 8 Mart’ta Diyarbakır’da gerçekleşen mitinge saldıran polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu ve bütün baskı ve yıldırma politikalarına rağmen kadın özgürlük mücadelesini büyütmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İstasyon Meydanı’nda yapılan mitinge dair Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Rosa Kadın Derneği üyeleri de katıldı.

Mitingin tertip komitesinde yer alan Ruken Yılmaz, yaşanan polis şiddetine değindi ve "Erkek egemen zihniyet ve siyaseti, yükselen kadın özgürlük bilincine karşı olan hazımsızlığını bu süreçte bir kez daha göstermiştir” dedi. Yılmaz, polisin kadınlara Diyarbakır’a özel olarak insanlık onuruna yakışmayacak uygulamalar ve detaylı arama dayattığını kaydetti. Polisin yüzlerce kadına saldırdığını ve 9 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Yılmaz, bütün baskı ve yıldırma politikalarına rağmen Diyarbakır’da 8 Mart’ın coşkuyla geçtiğini vurguladı.

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Tüm bu saldırılar AKP-MHP hükümetinin biz kadınların mücadelesi ve direnişinden ne kadar korktuklarını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu baskı ve saldırılar, biz kadınları mücadelesinden kopartamayacak ve kadınların direnişini durduramayacaktır. Ne baskılarınıza boyun eğeceğiz ne de erk politikalarınızı kabul edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'nden ve hiçbir kazanımımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. İnadına kadın özgürlük mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz.”

8 Mart çalışmaları boyunca kendilerine yapılan bütün saldırılara karşı suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Yılmaz, yargı yetkililerini ise görevini yapmaya çağırdı.