26 Nisan 2024 Cuma

Diyarbakır'da sağlık emekçilerinden ek ödeme eylemi

Diyarbakır'da sağlık emekçileri, ek ödemelerin tek seferde ödenmesi talebiyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde oturma eylemi yaptı, Sağlık Bakanlığı'nı protesto etti.

SES Diyarbakır Şubesi, sağlık emekçilerinin özlük haklarına ilişkin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı.

"Maaşımız terimizi kurutmaya yetmiyor" yazılı pankart açan sağlık emekçileri, "Performansa hayır, keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi", "4/a 4/b ayrımı kalksın, herkese güvenceli iş", "Yılın 13 ayı, haftanın 8 günü, günün 25 saati, bayramlarda, tatillerde hizmet verilir" ve "Alkış değil hakkımızı istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde konuşan SES Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, 10 aydır Covid-19 ile mücadele eden sağlık emekçileri olarak en başından beri sosyal, ekonomik taleplerini dile getirdiklerini belirterek, "İktidar yandaşına kaynak bulabiliyor iken, sağlık çalışanlarına yüzde 3'ü reva görüyor" dedi.

"Ağlayacağımıza gülüyoruz, elimizde keşke sağlıkçı olacağımıza ay çiçek yağı olsaydık" diye döviz taşıdıklarını ifade eden Güldiken, "Bu o kadar trajik ki ne diyeceğimizi şaşırdık. Sürecin en başından beri hakkınızı ödemeyiz dediler, gerçekten ödemediler. Sürecin en başından beri halkı, emekçiyi, verileri ile manipüle etiler, kandırdılar. En başından beri gerçekleri gizlediler" diye konuştu.

339 sağlık emekçisinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini, 130 bine yakın sağlık emekçisinin ise virüse yakalandığnıı söyleyen Güldiken, "2 milyondan fazla Covid-19'a yakalanan insan var, bu koşularda çalışabilecek durumda değiliz artık" dedi.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan sağlık emekçileri, "Sağlıkçıyız, haklıyız, kazanacağız" sloganı attı.