24 Nisan 2024 Çarşamba

Diyarbakır'da ölümsüzler anıldı

"Kasım Şehitler Ayı" dolayısıyla Diyarbakır'da anma etkinliği düzenlendi. "Kasım Şehitler Ayı" dolayısıyla Diyarbakır'da anma etkinliği düzenlendi. Anmada, ölümsüzlerin bir gün değil her gün anmanın önemi vurgulandı.  
 
Saygı duruşu ile başlayan anmada yapılan konuşmada, "Kasım ayı devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşen yoldaşlarımızı andığımız, onlardan ne kadar öğrendiğimizi  sorduğumuz ve geri yanlarımızla hesaplaştığımız bir ay" denildi. Erdal Balcı'dan, İrfan'a, Şevin'e mücadelenin şehitlerle ilerlediği belirtilen konuşmada, "Ezilenlerin, emekçilerin mücadelesine öncülük etmek iddiasındaki bir partinin sıra neferi onlar. Onlardan öğrenmek, kendi gelişimimizi yönetmek ve geri yanlarımızla hesaplaşmak demektir. Avrupa'dan, Türkiye metropollerine, Rojava'dan, Dersim dağlarına, Medya Savunma Alanlarına yeni mücadele alanlarına açılmanın ilk serüvencileri ve büyük iddianın sürdürücüleridir. Birleşik mücadelenin harcı, siper yoldaşlığının en ileri temsilcileri onlar" diye vurgulandı.
 
Konuşmanın devamında "Onları anarken yerlerini doldurmanın sorumluluğu omuzlarımızda. Düşleri yarım kalmayacak. Mutlaka kazanacağız" diye belirtildi.
 
Anmaya katılanlar, öümsüzler ile ilgili anılarını ve anlattı.