16 Mayıs 2024 Perşembe

Diyarbakır'da korucu servisine silahlı eylem

HBDH İntikam Milisleri, Diyarbakır-Bismil yolu üzerinde korucu servisine karşı eylem düzenledi. Yapılan açıklamada, "Kendi halkına ihanet temelinde örgütlenerek gerilla güçlerine karşı operasyonlara katılan hainliğe karşı sıkılan kurşundur" denildi.

Diyarbakır-Bismil yolu üzerindeki nöbet kulübelerine koruyucu taşıyan servis aracına silahlı eylem düzenlendi. 

HBDH İntikam Milisleri tarafından gerçekleştirilen eylemle ilgili yapılan açıklamada, "12 Ağustos 2020 günü 23:45 sularında Diyarbakır - Bismil yolu üzerinde nöbet kulubelerine korucu taşıyan servis aracına silahlı eylem düzenlenmiştir. HBDH İntikam Milisleri olarak gerçekleştirilen eylemde ölü sayısı netleştirilemezken çok sayıda korucunun yaralandığı tespit edilmiştir. Eylem sonrası bölge, işgalci güçler tarafından ablukaya alınsa da birimlerimiz kayıp vermeden güvenli alanlarına dönmüştür" ifadeleri kullanıldı.

Eylemin PKK'nin 15 Ağustos Atılım'ının 36. yıldönümünün selamlandığı belirtilen açıklamada "Ayrıca sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikam hamlesi başlatan YPS ve YPS-JİN'in devrimci hamlesini selamlıyoruz. Eylemimiz bu devrimci hamlenin bir parçası olarak sömürgecilikle işbirliği içerisinde olan koruculuğa ve kendi halkına ihanet temelinde örgütlenerek gerilla güçlerine karşı operasyonlara katılan hainliğe karşı sıkılan kurşundur" denildi.

Açıklamada, "İhanetçilik, işbirlikçilik, itirafçılık ve hainlik her yerde cezalandırılacaktır. Bugün halklarımıza ve emekçi sınıflara yönelik her türlü katliam ve zulümün dayanak noktalarından biri bu işbirlikçi güçlerdir. Halklarımıza kölelik dayatan sömürgecilik ile birlikte bu güçlerde yıkılacak, cezalandırılacak ve tarihin çöplüğünde hak ettikleri yeri bulacaklardır" denildi.

FOTO: ARŞİV