18 Mayıs 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da kitlesel 1 Mayıs bildirisi dağıtımı

Amed Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla Ofis'te kitlesel bildiri dağıtımı yapıldı. Sloganlarla gerçekleştirilen yürüyüşte Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ve KDP'nin ihanetine tepki gösterildi. Polisin slogan atılmaması yönündeki müdahalesine rağmen kitle sloganlarla bildiri dağıtımını sürdürdü.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs günü saat 10.00'da İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitinge çağrı bildirileri dağıttı. Ofis'te Ekinciler ve Gevran Caddesi üzerine emek sömürüsü, yoksulluk ve işgale karşı sloganlarla yürüyen ve 1 Mayıs'a çağrı bildirisi dağıtanlara polis slogan atılmaması uyarısında bulundu. Kitlenin önüne kesen polise rağmen kitlesel bildiri dağıtımı sloganlarla devam etti.

HDP milletvekilleri Remziye Tosun ve Dersim Dağ, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK üyesi Satiye Ok, SKM ve SGDF üyeleri, DBP, TJA, HDP kadın ve Gençlik meclisleri, KESK ve Diyarbakır Tabip Odası'ndan yüzlerce kişinin katıldığı bildiri dağıtımında sık sık sloganlar atıldı.

1 MAYIS MİTİNGİNE ÇAĞRI
Yürüyüş öncesi Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Diyarbakır 1 Nolu Şube Eşbaşkanı ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Kamuran Taş konuşma yaptı. Bu yıl yapacakları 1 Mayıs mitinginin barışa, talana ve sömürüye karşı ses yükseltme günü olacağını belirterek, "Herkesi 1 Mayıs mitingine davet ediyoruz. Biliyoruz ki işçiler direndikçe, krizler son bulacaktır" dedi.

İŞGAL KARŞITI SLOGANLAR
Yürüyüş esnasında gençler erbane çalarak "Bijî berxwedana karkerên", "Bijî berxwedana Zapê", "Bijî berxwedana zindana", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Direne direne kazanacağız", "Bimre îxanet bijî Kurdîstan", "Yaşasın 1 Mayıs", "Bijî 1 Gûlan" sloganları, alkışlar ve zılgıtlarla bildiri dağıtımı yaptı.

Polis kitlenin önünü slogan attıkları gerekçesiyle sık sık kesmesine rağmen, sloganlar eşliğinde bildiri dağıtımı uzun süre devam etti. Bildiri dağıtımına kadınlar ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.