18 Mayıs 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da kadınlardan eylem

Diyarbakır'da kadınlar Rojava Parkı'nda İstanbul Sözleşmesi için bir araya geldi. Yürüyüş yapmaları engellenen kadınlar açıklama yapıp dağılmayı reddederek oturma eylemi yaptı. 

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), İstanbul Sözleşmesine ilişkin Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Rojava Parkı'nda eylem yaptı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekilleri Dersim Dağ ve Remziye Tosun da katıldı.  

Eylemde,"İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz" pankartı ve "İstanbul Sözleşmesi'nden korkmayın", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır","Kadınlar Deniz'dir" lolipopları taşındı. Ayrıca kadınlar sık sık, "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz", "Jin jiyan azadi", "Deniz Poyraz isyanımızdır", "Direne direne kazanacağız" ve "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganlarını attı.

AÇIKLAMAYI REDDETTİLER
Yürüyüş yapmak isteyen kadınlar, polis tarafından çember içine alınarak engellenmek istendi. Bunun üzerine açıklama yapmayı reddeden kadınlar oturma eylemine geçti. 

'FAİLLERİ AKLAYAN ZİHNİYETTEN FARKINIZ YOK'
"İstanbul sözleşmesi bizimdir vazgeçmiyoruz" pankartını açan kadınlar, "Bugün sözleşme için buradayız. Deniz ve Gülistan için buradayız. Hep birlikte ses verelim. Ne erkekler ne barikatlar ne de şu an önümüzde duran erkekler engel olamaz bize. Protesto edip açıklama okumuyoruz. Failleri aklayan zihniyetten farkınız yoktur" diyerek zılgıt ve sloganlarla eylemi sonlandırdı.