9 Mayıs 2024 Perşembe

Diyarbakır'da kadınlar: Kadın cinayetlerine karşı alanlarda olacağız

HDP Kadın Meclisi ve TJA Diyarbakır'da yaptıkları açıklamada, "Aylin Sözen'in Selda Taş'ın Vesile Dönmez'in ve katledilen bütün kadınların hesabı soruluncaya ve kadına yönelik işlenen her türlü suç için caydırıcı yasalar çıkarılıp cezalar uygulanıncaya kadar örgütlü mücadelemizi büyüterek alanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Diyarbakır'da HDP Kadın Meclisi ve TJA, kadın cinayetlerine ilişkin HDP Diyarbakır İl binasında basın açıklaması yaptı.

"Katledilen kadınlar isyanımızdır. Kadın cinayetleri politiktir" yazılı pankartın açıldığı basın açıklamasında konuşan DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, "Dün ise Aylin Sözen, Selda Taş, Vesile Dönmez ve daha ismini sayamadığımız yüzlerce kadın bir doğal afet sonucu veya şimdi içinde bulunduğumuz gibi bir pandemi nedeniyle ölmediler. Erkek egemen zihniyetin kirli ve vahşi elleri tarafından katledildiler" dedi.

Kadına yönelik şiddet evden sokağa, tüm toplumsal alana, akademik ortama kadar artarak yaygınlaştığını ifade eden Gülmez, "Bizler, evde, sokakta, iş yerlerimizde cinsiyetimizi hedef alan, şiddettin ve cinayetlerin arkasında erkek egemen düzenin olduğunu biliyoruz" diye kaydetti.

Gülmez konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her geçen gün artan erkek şiddetin yarattığı isyan ile karşınızdayız ve karşınız da olmaya devam ederek sizleri rahatsız edip, kötülükleriniz ile yüzleşmenizi sağlamaya devam edeceğiz. Yaratmaya çalıştığınız makul kadınlar olmayacağız evlerimizde iş yerlerimizde sosyal ve siyasal bütün alanlarda erkek egemen sisteminize karşı mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Aylin Sözen'in Selda Taş'ın Vesile Dönmez'in ve katledilen bütün kadınların hesabı soruluncaya ve kadına yönelik işlenen her türlü suç için caydırıcı yasalar çıkarılıp cezalar uygulanıncaya kadar örgütlü mücadelemizi büyüterek alanlarda olmaya devam edeceğiz" diye belirtti.