30 Haziran 2024 Pazar

Diyarbakır'da havuza giren kadınlar ölümle tehdit edildi

Diyarbakır'da site havuzunda yüzen kadınlar, Hizbullahçı olduğunu belirten bir grup erkek tarafından saldırıya uğradı; "Sizin ağa babalarınızı öldürdük. Mezarları daha belli değil" ve "Kimse buradan sağ çıkmayacak" sözleriyle tehdit edildi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesi'nde yer alan Doğa Evleri sitesinde bir grup erkek, havuza giren kadınlara hakaret etti ve baltalarla saldırdı.

Havuzun giriş kapısını kapatan erkeklerden biri kendisine tepki gösterenlere de "Sizin ağa babalarınızı öldürmüşüz daha mezarları belli değil, siz kimle konuşuyorsunuz" ve "Bugün buradan kimse sağ çıkmayacak" cümleleriyle tehdit etti.

POLİS, YÖNETİME BIRAKTI
Olayın büyümesinin ardından siteye gelen polisler iki tarafı ayırırken, polislerin site sakinlerine "Yönetimle beraber halledin" dediği ortaya çıktı. JINHA'dan Medine Mamedoğlu'na konuşan site sakini bir kadın, iki gündür sitede olayların devam ettiğini ve can güvenliklerinin kalmadığını vurguladı.

'BİZ HİZBULLAHÇIYIZ' DEDİLER
Güvenlik gerekçesiyle adı verilmeyen genç kadın, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Olaylar hala dinmiş değil. Olaydan sonra site yönetimi üzerimize yürüdü, bize bıçak çektiler. Annem bayıldı, onu hastaneye götürdük. Polisler geldi ama herhangi bir gözaltı olmadan gittiler. Şimdi bunlarla biz uğraşıyoruz. Havuz kapalı havuzdu ve buna rağmen bu tür şeyler yaptılar. Bizim yanımızda yaptıkları katliamları savundu ve hiç korkmadan bizi dakikalarca tehdit etti. 'Biz Hizbullahçıyız, burada kimse sağ kalmayacak' dediler. İş çok farklı yerlere gitti. Ben şikâyetçi olacağım, bu sitedeki herkes şikâyetçi. Yönetime söylediğimizde dahi yönetim bir şey yapmıyor. Bu davanın arkasını bırakmayacağız. Bu tehdit ve hakaretler iki gündür devam ediyor."