17 Mayıs 2024 Cuma

Diyarbakır'da 8 gündür yangına müdahale edilmiyor

Dicle'nin Kurşunlu mahallesinde başlayan ve 8 gündür süren yangın müdahale edilmediği için rüzgarın etkisiyle Elazığ'a kadar yayıldı. Halk kendi çabalarıyla yangını söndürmeye çalışırken, Görese Dağı'ndaki orman tamamen yandı. 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu mahallesi kırsalında başlatılan askeri operasyonun sonlandırılmasıyla birlikte Görese dağı eteklerindeki ormanlık alanda 1 Haziran'da yangın çıktı. 8 gündür süren ve bugüne kadar müdahale edilmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle Elazığ'ın Arıca ilçesine bağlı Bahçekapı ve Çevrecik köyüne yayıldı.

Bölgede yayılan yangını halk kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışırken, Mezopotamya Ajansı'nda (MA) yer alan bilgiye göre, Görese Dağı'ndaki ormanın tamamen yandığı belirtildi.

'YANGININ SEBEBİNİ BİLİYORUZ AMA MAALESEF ÖRTBAS EDİLİYOR'
Çevrecik köyü adına açılan sosyal medya hesabında yangına müdahale edilmemesine tepki gösterildi. Köylüler şu paylaşımda bulundu: "Sosyal medyada yalan haberler yapılmakta, hani kimseyi göremiyoruz, görevliler yok. Gelen bütün amirler ve askerler bizi izleyip çay keyfi yapıyorlar. İş makineleri ile yol yapılıyor. Bu yangın iş makinesi ile söndürülemez. Hiç çaba sarf edilmiyor yazık değil mi bu köylülere, bu gece gece milleti bu duruma soktunuz ya. Sizleri Allah'a havale ediyorum. Yangının sebebini hepimiz çok iyi biliyoruz ama maalesef örtbas ediliyor. Hiçbir haber kanalı doğruları yansıtmıyor.. #trthaber #trt1 #ahaber #kanal23"