18 Nisan 2024 Perşembe

Diyarbakır'da 20 kadın tutsak Tarsus'a sürgün edildi

Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde aralarında gazeteci Zehra Doğan'ın da bulunduğu 20 kadın tutsak, Tarsus T Tipi Hapishanesi'ne sürgün edildi.
Hapishanelerde hak ihlalleri devam ediyor. Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde bulunan kadın tutsakların bir kısmının sürgün edildiği belirtildi.
 
Son tutuklamalarla birlikte hapishanede toplam 61 kadın tutsağın bulduğu ifade edilirken, önceki gün aralarında gazeteci Zehra Doğan'ın da bulunduğu 20 kadın tutsağın, adı sık sık hak ihlalleriyle anılan Tarsus T Tipi Kadın Hapishanesi'ne sürgün edildiği öğrenildi. Tutsakların aile ve avukatlarına hiçbir bilgi verilmeden sürgün edildiği ve içlerinde yatalak Halime Işıkçı ile birlikte 5 ağır hasta tutsakın da bulunduğu kaydedildi.
 
Sürgün edilen tutsaklardan ismi öğrenilenler şöyle: Nebahat Şirgen, Sevgi Altınel, Zehra Doğan, Gülten Orak, Hatice Ay, Sabiha Turan, Sakine Bozkuş, Maşallah Dağ, Halime Işıkçı (Yatalak hasta), Mehtap Yılmaz, Meral Temel, Evindar Aydın, Bahar Avcı, Ayhan Akgül (Talesemi hastası) Saadet Ergin, Özliyet Filizer, Rukiye Bakış.