3 Mayıs 2024 Cuma

Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbetleri sürüyor

Diyarbakır ve Van'da başlayan Adalet Nöbetleri sürüyor. Tutsak yakınları çocuklarının ölüm haberini almak istemediklerini kaydetti ve dayanışma çağrısı yaptı. 

Hapishanelerdeki hasta ve infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların ailelerin Diyarbakır ve Van'da başlattıkları Adalet Nöbetleri sürüyor.

DİYARBAKIR
Diyarbakır Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti 52. gününde. Ankara'ya giden bazı tutsak aileleri, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleriyle temaslarını tamamladı. Diyarbakır'da kalan aileler ise, nöbet eylemlerini sürdürüyor.

Tutsak yakını Fevziye Kolakan, hasta tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Kolakan, "52 gündür buradayız. Çocuklarımız kötü bir şey yapmadı. Kendi dillerinde yaşamak istedikleri için tutuklular. Çocuklarımızı tedavi etsinler. Cezaevlerinden tabut çıkmasın. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve bütün hasta tutukluları serbest bıraksınlar. Artık sesimizi duysunlar" dedi.

Nöbet eylemi için tutuklu yakınlarına seslenen Kolakan, "Emine anneyi görsünler ve bu adalet nöbetine gelsinler. Sesimizi yükseltelim. Anneler kanımızın son damlasına kadar direneceğiz ve bu zulmü kabul etmeyeceğiz" diye belirtti.

'ÇOCUKLARIMIZ SOĞUKTAN UYUYAMIYOR'
Kayseri Kadın Kapalı Hapishanesinde bulunan tutsak Gülistan Al'ın annesi Emine Al da destek ziyareti için nöbete geldiğini belirtti. Kızıyla yaptığı telefon görüşmesini anlatırken gözyaşlarını tutamayan Al, "Geçen gün kızımla konuştum ve cezaevinin çok soğuk olduğunu, yemeklerin verilmediğini söyledi. Çocuklarımız soğuktan uyuyamıyor. Bunlar kabul edilecek şey değil" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Dayanışmanın artması gerektiğini vurgulayan Al, "Ne yaparsa yapsınlar biz çocuklarımızın yanındayız ve asla bırakmayacağız. Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Bütün anneler nöbete destek versin ve barışı getirelim" dedi.

VAN
Van'da infazı yakılan ve hasta tutsakların serbest bırakılması talebiyle tutsak ailelerinin başlattığı "Adalet Nöbeti" 28. gününde devam ediyor. Baro binasında düzenlenen nöbeti, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) eşbaşkanları ve yöneticileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MEBYA-DER Eşbaşkanı Burhan Demir, tutsaklar için, "Onlar dillerini, kimliklerini inkar etmedikleri için her türlü baskıya maruz kalıyorlar. Bizler sonuna kadar tutsaklarımızın yanındayız. Onurlu duruşlarına saygı gösteriyoruz. Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız" dedi.