7 Mayıs 2024 Salı

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu: Karanlığa teslim olmayacağız

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, Deniz Poyraz'ın katledilmesini Eğitim-Sen 1 Nolu Şube binası önünde yaptığı eylemle kınadı.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, HDP İzmir İl Örgütü'ne yapılan faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a ilişkin Eğitim-Sen 1 Nolu Şube binası önünde basın açıklaması yaparak saldırıya tepki gösterdi.
 
Ellerinde "Deniz Poyraz" yazılı dövizlerin yanı sıra "Faşizme son, demokrasi hemen şimdi" yazılı pankart taşıyan Platform üyeleri "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Karanlığa teslim olmayacağız", "Em natirsin, hesap dipirsin (Korkmuyoruz, hesap soruyoruz)", "Katiller halka hesap verecek" sloganları attı, yine alkış ve ıslıklarla saldırıyı protesto etti.

Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, HDP'ye yönelik saldırının toplumsal barışa yapıldığını dile getirdi. AKP-MHP iktidarının HDP'ye yönelik kullandığı nefret dilinin, toplumu sistematik olarak kutuplaştırmaya, antidemokratik bir zemin yaratarak ülkeyi kaos ortamına sürüklediğini söyleyen Akşahin, "AKP-MHP iktidarı, bir yandan HDP ve muhalif kesimleri hedef haline getirerek varlığını devam ettirmeye çalışırken, öte yandan sermaye-devlet-mafya sarmalında devam eden kirli ilişkilerin ve iddiaların ortaya saçıldığı, Susurluk sürecine ve öncesine kadar birçok isme uzanan mafya-çete ilişkilerine, uyuşturucu ticareti iddialarına, kamu gücünü iktidar mensuplarının da içinde olduğu rant kavgasından pay elde etmeye çalıştığı, bir sürecin ifşasının üstünü örtmek için gündem değiştirmeye çabalamaktadır" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kınayan Akşahin, faillerin ve arkasındaki güçlerin yakalanarak gerçek adalet önünde hesap vermesini talep etti.