20 Mayıs 2024 Pazartesi

Diyarbakır Barosu: Demirtaş serbest bırakılmalı

Diyarbakır Barosu, eşit koşullarda seçim çalışması yapılması için Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması çağrısı yaptı.
Diyarbakır Barosu, seçim güvenliğine ilişkin baro binasında basın toplantısı düzenledi. 
 
Açıklama yapan Baro Başkanı Ahmet Özmen, OHAL koşullarında sağlıklı bir seçim ortamının olmadığını ifade etti. Özmen, "Gerek kutuplaşmış siyasal atmosferin, gerekse de OHAL koşullarının tüm ağırlıyla hissedildiği, demokratik kazanımlardan uzaklaşıldığı bu seçim sathında Diyarbakır Barosu olarak adil ve şeffaf bir seçim açısından siyasal iktidara, demokratik gereklilik ve olgunluğa yaraşır bir seçim zeminini sağlamanın sorumluluğunu ve yükümlülüğünü hatırlatmak isteriz" dedi.
 
Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın serbest propaganda hakkının engellendiğini belirten Özmen, eşit koşullarda propaganda hakkı için bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini vurguladı. 
 
Özmen, "Siyasi rakiplerin eşit koşullar altında yarışmadığı bir seçim atmosferinde seçimin kazananlarının, adalet dengesinin ahlaki ve vicdani yönünü duyarlı kamuoyunun gözünden kaçırması mümkün olmadığı gibi, Türkiye'nin üyesi olduğu Avrupa Konseyinin belirlemiş olduğu seçim kriterlerine aykırılık taşımaktadır" diye konuştu.