19 Mayıs 2024 Pazar

Diyarbakır ATK önünde oturma eylemi

Tutsak yakınlarının Diyarbakır ATK önünde açıklamasını polis engellemeye çalıştı. Bunun üzerine Adalet Nöbeti'nin 121. gününde ATK önünde oturma eylemine geçen tutsak yakınları, slogan ve alkışlarla yürüdü. 

Hasta ve infazını tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti, 121. gününe girdi. Tutsak yakınları, bugün de Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde açıklama yapmak için bir araya geldi.

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Diyarbakır Şubesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MEBYA-DER) ile Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) üyeleri de ailelere destek verdi.

Polisler, ablukaya aldıkları ailelerin açıklama yapmasına ve gazetecilerin görüntü almasına engel oldu. Aileler, sık sık alkışlarla polis engeline tepki göstererek, "Hak, hukuk, adalet" ve "Bijî berwedana zindanan" sloganları attı.

Bir süre oturma eylemi yapan aileler, daha sonra slogan ve alkışlarla yürüyerek, eylemi sonlandırdı.