10 Mayıs 2024 Cuma

DİSK'ten özel sağlık sektörü emekçilerine örgütlenme çağrısı

Pandemiyle birlikte sağlık sektöründe yaşanan sorunlar, özel sağlık sektöründe daha da derinleşiyor. Tabip Odası ve DİSK ortak açıklama yaparak, özel sektörde çalışan sağlık emekçilerine Dev Sağlık-İş Sendikası'nda örgütlenme çağrısı yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), "Sendikalı ol, DİSK'li ol" sloganıyla, İstanbul Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Tabip Odası yöneticileri de katıldı.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu, özel sektörde çalışan sağlık emekçilerinin sendikalı olmasının önemine işaret etti, "Gücümüzü birleştirmek ve bu mücadelenin büyütülmesinde sendikalı deneyimden yararlanmak gerekiyor" dedi.

Özel hastanelerde hekimlerin, şirket kurmaya zorlandığını, patronmuş gibi çalıştırılarak yoğun emek sömürüsüne maruz kaldığını aktaran Küçükosmanoğlu, örgütsüzlüğün yarattığı sorunlara değindi.

Küçükosmanoğlu, DİSK'in örgütlenme çalışmaları destek verilmesi çağrısında bulundu.

ORTAK MÜCADELE
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, pandemiyle birlikte sağlık alanında sorunların derinleştiğine dikkat çekerek, emeğiyle geçinenlerin, emeğine ve geleceğine sahip çıkması için örgütlenme çabası içerisinde olduğunu ifade etti. Çerkezoğlu, "Tüm iş kollarında aynı zamanda da sağlık alanında örgütlenmenin adresi olarak bütün işçileri DİSK'te örgütlenmeye ve mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz. Sağlık iş kolu kendi öz dinamikleriyle son derece renkli örgütlenme geleneğine sahip. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hekimden hemşireye, teknisyenden temizlik işçisine kadar. Tüm sağlık kurumlarında insanca çalışabileceğimiz, emeğimizin karşılığını aldığımız bir çalışma düzenini sendikalarımızın ve meslek odalarımızın, ortak mücadelesiyle hep birlikte kuracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

SENDİKADA ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI 
İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip de, sağlık kuruluşlarının kendine has kanun ve yasaları olduğunu söyleyerek, etik değerleri ve hakları korumak için mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti.

Sağlık emekçilerini parçalanmaya, hekimlere ayrı bir statü verilerek bölünme yaratılmaya çalışıldığına işaret eden Saip, "Özel sağlık sektöründe çalışan hekim arkadaşlarımızın DİSK'te sağlık iş kolunda örgütlenmesine sağlık sistemine büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Ayrıca işyeri hekimlerinin, iş sağlık örgütlenmesinde özel bir mücadelesinin olmasını istiyoruz. İstanbul Tabip Odası olarak bu mücadeleye elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız" dedi.