27 Nisan 2024 Cumartesi

DİSK/Basın-İş'ten çağrı: Gazetecilerin can güvenliğini sağlayın

Gazetecilere yönelik saldırıya tepki gösteren DİSK/Basın-İş, yaptığı açıklama ile gazetecilerin can güvenliğine ve haber alma hakkına sahip çıkma çağrısı yaptı. 

DİSK/Basın-İş, Suruç katliamının 6. yılında yapılma istenen Gençlik Örgütleri'nin yürüyüşüne yönelik polis işkencesini belgelemeye çalışan gazetecilerin saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı.

Tutuklama ve saldırı tehdidi nedeniyle Türkiye'den çıkmak zorunda kalan gazetecilerin bulunduğu ülkelere, gazetecilerin can güvenliğinin sağlanması çağrısı yapılan açıklama şöyle devam etti:

"İkinci çağrımız, Türkiye'deki tüm partilere, diğer kurumlara: Bu tür tehditlere ve saldırılara açık tavır alın, lanetleyin. Yoksa her saldırının, baskının sessiz onaylayıcısı olursunuz.

Üçüncü çağrımız iktidara: Arkamızda Abdi İpekçi'den Uğur Mumcu'ya, Musa Anter'den İzzet Kezer'e, Metin Göktepe'den Hrant Dink'e kadar öldürülen gazeteciler listesi var ve hayli uzun. Ona rağmen işimizi yapmaya, yani kamuoyuna gerçekleri aktarmaya, gazetecilik yapmaya devam ediyoruz. Saldırı, tehdit, baskı işimizi yapmamızı engelleyemeyecek.

Dördüncü çağrımız hangi sınıftan ve cinsiyetten olursa olsun tüm halka: Eğer kandırılmak istemiyorsanız, gerçekleri öğrenmek istiyorsanız haber alma hakkınıza sahip çıkın, gerçek gazetecilere sahip çıkın."