17 Mayıs 2024 Cuma

DİSK: İsrail ile bütün siyasi, ticari ve askeri ilişkileri kesin

Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan DİSK, "Hükümeti ve sermaye çevrelerini bu riyakârlıktan vazgeçmeye, İsrail ile bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri kesmeye çağırıyoruz" diye belirtti.

DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesine yönelik İsrail saldırıları Filistin'i bir kez daha dünyanın gündemine getirdi. Ancak Filistin, Türkiye halkı için gazetelerin dış haberler sayfasında yer alan bir konu değildir. Filistin davası bizim davamızıdır, Filistin'in kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur. Türkiye işçi sınıfı emperyalizme ve siyonizme karşı direnen Filistinli emekçilerin hep yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir" diye belirtildi.

"Bugün Filistin halkının yanında olmak demek, 'kurt ile yiyip çoban ile ağlayanlara karşı' mücadeleyi de gerekli kılmaktadır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün iktidara yakın çok sayıda Türkiyeli şirket İsrail'de yatırım yapmakta ve işgalcilerle ticarete devam etmektedir. Dahası bazı Türkiyeli firmalar çalıştırdıkları Filistinli işçilerin haklarını gasp etmekte ve onlara çifte mağduriyet yaşatmaktadır. Türkiye işçi sınıfı hem işgalcilere hem de açgözlü patronlara karşı Filistinli kardeşlerinin yanında olacaktır.

"Hükümeti ve sermaye çevrelerini bu riyakârlıktan vazgeçmeye, İsrail ile bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri kesmeye çağırıyoruz! Hamasi nutukları bırakın, gereğini yapın: İsrail'i boykot edin, yatırımları geri çekin ve yaptırım uygulayın!

"Biz DİSK olarak işyeri sendika temsilciliklerimizi birer Filistin konsolosluğu haline getireceğiz. Filistin direnişinin taleplerini savunacağız. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan ILO Uluslararası Çalışma Konferansı vesilesiyle Filistin halkının taleplerini bütün dünyaya anlatacağız. İsrail ile siyasi, askeri ve ticari ilişkilerin kesilmesine yönelik mücadeleye güç vereceğiz!"