12 Mayıs 2024 Pazar

DİSK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya gelen DİSK üyeleri, asgari ücrete dair talepleri yineledi. Çerkezoğlu, yürüttükleri mücadelenin emeğin ucuzlatılmak istenmesine karşı bir mücadele olduğunu belirtti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantıları üçüncü gününde devam ederken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde asgari ücrete dair taleplerini yineledi.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TL'nin değer kaybetmesine ve bu yolla milyonlarca insanın yoksullaşmasın ayol açan politikaların, yönetenlerin iş bilmezliğinden dolayı ortaya çıkmadığına iktidarın bunu bile isteye yaptıklarına dikkat çekti. Çerkezoğlu, "Buna da kurtuluş savaşı diyorlar" diyen Çerkezoğlu, emeğin ucuzlatılmasıyla övünen iktidara "Yok öyle yağma! Bu ülke, bu halk, işçi sınıfı satılık değildir" dedi.

Yakın zamanda duyurulan büyüme oranlarına değinen Çerkezoğlu, ülkedeki ekonomik büyümenin işçi sınıfına yansıtılmadığını dile getirdi. Çerkezoğlu, şöyle devam etti: "Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Türkiye büyüyorsa payımızı istiyoruz."

Asgari ücretin genel ücret haline geldiğine dikkat çekilirken vergi kesintilerinin son bulması ve asgari ücret hesabında yoksulluk sınırının baz alınması talep eden Çerkezoğlu, "Bu sadece ekmek mücadelesi değildir. Emeğimizin ucuzlatılmasına karşı bir mücadeledir. Bu bir memleket mücadelesidir" vurgusu yaptı.