3 Mayıs 2024 Cuma

DİSK 15-16 Haziran'ı direnen işçilerle kutladı

15-16 Haziran İşçi Direnişini, direnişteki Asen Metal işçileriyle kutlayan DİSK, 15-16 Haziran'ın ışığında yan yana gelerek direnmeye devam edeceklerini kaydetti. 

DİSK'in çağrısıyla 15-16 Haziran İşçi Direnişinin 52. yılı, Kocaeli Dilovası'nda direnişte olan Asen Metal işçileriyle kutlandı. 

Saatler öncesi direniş alanında bir araya gelen işçiler halaylar ve horonlarla etkinliğin başlamasını bekledi. Coşkunun hakim olduğu etkinlikte sık sık, "Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz", "İnadına sendika inadına DİSK" sloganları yükseldi. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve DİSK'e bağlı sendikaların genel başkanlarının katıldığı, "15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi" pankartıyla etkinlik alanına yürüyüş yapıldı. 

ÇERKEZOĞLU: İŞÇİ SINIFININ MASAYA YUMRUĞUNU VURDUĞU GÜNDÜR
Kısa bir konuşma yapan Çerkezoğlu, 15-16 Haziran'ın 52 yıl önce Türkiye işçi sınıfının masaya yumruğunu vurup "artık yeter" dediği gün olduğunu kaydetti. Çerkezoğlu, "Soframızdaki ekmeğe el uzatanlara karşı, çocuklarımızın ve gençlerin geleceğinin işsizlikle karartmaya çalışanlara karşı bugün artık yeter demenin gücüdür. Bugün mevcut düzen, 20 yıldır yönetenlerin tercihleri tümüyle bizlerin emeğimizi, ekmeğini küçültmeye, ücretlerimizi baskılamaya dönük bir politikadır.  Bugün yaşadığımız bu yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, çocuklarımızın yaşadığı işsizlik o nedenle bir tesadüf değil, beceriksizlik, iş bilmezlik hiç değil ülkeyi yönetenlerin tercihlerinini bir sonucudur. O nedenle biz diyoruz ki bugün yaşadığımız yoksulluğa, açlığa, işsizliğe ve bütün haklarımızın elimizden alınmasına karşı 15-16 Haziran'ın ışığında yan yana gelerek direnmeye devam edeceğiz" dedi. 

Çerkezoğlu'nun konuşması işçiler tarafından sloganlarla karşılandı. 

SERDAROĞLU: 15-16 HAZİRAN DİSK'E SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR
DİSK Genel Sekrereti Adnan Serdaroğlu ise "İster direniş, ister inat deyin. Çünkü 15-16 Haziran işçilerin DİSK'e sahip çıktığı kapatılmasına inatla direnildiği gündür. İsterseniz kutlama deyin çünkü 15-16 Haziran onbinlerce işçinin yürüyerek, fabrikaları kapatarak İstanbul'a yürüdüğü, yasayı geri çektirdiği için bir kutlama günüdür. Ders verdiğimiz bir gündür. Geri adım attırdığımız gündür" dedi. 

Serdaroğlu, sınıf mücadelesinde bedel ödeyenleri selamladı ve "Bedel öderik ama ödetiriz bunu da bilsinler" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından etkinlik  halay, horon ve danslarla devam etti.