19 Mayıs 2024 Pazar

Direnişteki Sinbo işçileri Migros'ta eylem yaptı

TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent Türker, koronavirüse yakalanan Migros işçileri ile dayanışmak için Sinbo ürünlerinin satıldığı Migros mağazasında eylem yaptı.

Kod-29 ile işten atılan TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker eylemlerini sürdürüyor. Türker, yasaklara rağmen sürdürdüğü direnişinin 86. gününde Migros'ta eylem gerçekleştirdi.

Keyfi yasakları ve baskıları tanımayan direnişçiler Sinbo ürünlerinin satıldığı Bahçelievler Metroport AVM'de bulunan Migros'ta eylem yaptılar. Yapılan konuşmalarda önce "Koronavirüse yakalanan DGD-SEN üyesi Migros işçilerine geçmiş olsun" dilekleri iletildi. Ardından direnişçi işçiler yaptığı konuşma ile şunları ifade etti: 

"Migros depo işçileri koronavirüs önlemleri alınsın diye anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldu. Önce ücretsiz izne çıkarıldılar ardından Kod-29'dan işten atıldılar. Biz de Sinbo işçileri olarak anayasal hakkımızı kullandığımız için önce ücretsiz izne çıkarıldık ardından Kod-29'dan işten atıldık. Sizleri Migros'tan ve Sinbo'dan alışveriş yapmamaya, bu sömürüye ortak olmamaya davet ediyoruz."

Ellerinde sinbo ürünlerini gösteren Türker şunları vurguladı:
 
"Bu ürünleri koronavirüse rağmen biz hasta hasta ürettik ancak bunu alacak paramız dahi yok. Buna zemin hazırlayanları, anayasal haklarımızı çiğneyenlere karşı Migros'tan alışveriş yapmamaya ve Sinbo ürünleri kullanmamaya davet ediyorum."