18 Mayıs 2024 Cumartesi

Direnişteki enerji işçilerinden Sabancı'ya mektup

Direnişlerinin 24. gününde, karşılarında bir muhatap bulamadıkları için enerji işçileri Güler Sabancı'ya mektup gönderdi. İşçiler mektuplara cevap alana kadar susmayacaklarını kaydetti. 

Enerji işçileri direnişlerinin 24. gününde Başkent Elektrik'te uğradıkları haksızlıkları anlattıkları mektupları Ankara'daki Yenişehir PTT'ten Çalışma Bakanlığı'na ve Güler Sabancı'ya gönderdi. 

Direnişteki enerji işçileri PTT önünde kısa bir açıklama yaptı. Enerji Sen üyesi Osman Çokaman, karşılarında bir muhatap bulamadıkları için işçilerin bugün mektup gönderdiğini söyledi. Çokaman, "Umuyoruz ki bu mektuplar karşılık bulsun. Ancak yine de bu mektupları yazmakla birlikte mücadelemiiz, hak arama kavgamızı, iş ve ekmek kavgamızı devam ettireceğiz. Bize yazılı bir açıklama yapılana kadar bu mücadele devam edecek" diye konuştu.

'BU MEKTUPTAKİ KELİMELER ÇOCUKLARIMIZIN DİLİNDEN ÇIKTI
Direnişteki bir işçi, "Bu mektuplarda ailelerimizin yaşadığı sıkıntılar yazıyor. Çocuklarımızını dilinden çıkan kelimeler bunlar" dedi. 

'MEKTUPLARA CEVAP ALANA KADAR SUSMAYACAĞIZ'
Dört haftadır direnişte olduklarını belirten bir diğer işçi ise , karşılarında muhatap bulamadıkları için patronlara mektup gönderdiklerini dile getirdi. İşçiler, "Bu mektuplara cevap alana kadar susmayacağız, yılmayacağız" dedi. 

'KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN'
Bir diğer işçi ise 4 haftadır seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi. "Bütün kamuoyuna suçsuz olduğumuzu inandırdık ama yöneticilerimize inandıramadık" diyen işçi, EnerjiSA'nın kalbi Sabancı Holding'in patronu Güler Sabancı'ya dertlerini anlatmaya çalıştığını belirtti. İşçi, "Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz kimsenin şüphesi olmasın" dedi ve ailelerine söz verdiklerini dile getirdi.