18 Mayıs 2024 Cumartesi

Direnişteki enerji işçileri: Hiçbir şüpheniz olmasın biz kazanacağız

Sabancı Kuleleri önünde eylem yapmak isteyen aralarında Enerji-Sen Genel Başkanı Keskin'in de bulunduğu direnişteki işçileri, "Kaymakamlık yasağı" gerekçesiyle gözaltına alındı. Ankara'da ise  Başkent Elektrik önünde oturma eylemi başlatıldı. İfade işlemleri sonrası serbest bırakılan direnişteki işçiler, "Hiçbir arkadaşımızın şüphesi olmasın" dedi ve ekledi: "Bu mücadelenin sonunda da göğsümüzü gere gere diyeceğiz ki biz kazandık!"

DİSK/Enerji-Sen'e üye oldukları için işten çıkarılan EnerjiSA'nın işlettiği Başkent Elektrik işçilerinin direnişi 64. gününde. Gözaltı saldırılarıyla işçilerin direnişini kıramayan Sabancı Holding'in imdadına Beşiktaş Kaymakamlığı yetişmiş ve holdingin bulunduğu sokak ve çevresine "eylem yasağı" getirmişti. 

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin'in de bulunduğu direnişteki işçiler, "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla Sabancı Kuleleri önüne yürüdü. İşçilerin etrafını kalkanlarla alan polis eylemi yaptırmayacaklarını öne sürdü. 

Keskin ise hak mücadelesi yürüttüklerini ve bu yasağın yok hükmünde olduğunun altını çizdi. Keskin, "Biz bileğimize kelepçe değil iş aletlerimizi istiyoruz. Emekçinin ellerine kelepçe vurulması kabul edilemez. Haksız, hukuksuz, kanunsuzdur bu" diye seslendi.

Gazetecilerin görüntü almasını engelleyen polis basın emekçilerini alandan uzaklaştırdı. 

Direnişteki enerji işçilerini gözaltına alındı. 

İfade işlemleri sonrası serbest bırakılan direnişteki işçiler, "Hiçbir arkadaşımızın şüphesi olmasın" dedi ve ekledi: "Bu mücadelenin sonunda da göğsümüzü gere gere diyeceğiz ki biz kazandık!"

ANKARA'DA EYLEM
İstanbul'da yaşanan gözaltının ardından direnişçi işçilerden Bekir Bayatlı ve Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman Başkent Elektrik'in Tok Sokak'taki işletmesi önünde oturma eylemine başladı. 

Burada konuşan Bayatlı, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi.