18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Direnişi Türkiye geneline yaymaktan çekinmeyiz'

Öz Gıda İş Sendikası, direnişteki Lezita işçilerinin sesini Beşiktaş'ta bulunan McDonalds önüne taşıdı. İşçiler, McDonalds'ın tedarikçisi Lezita'yı işçi düşmanı uygulamaları konusunda uyarmasını istedi.

İzmir Kemalpaşa'daki Abalıoğlu Lezita fabrikasında işten çıkarılan işçilerin mücadelesi 50'inci gününe girerken, Öz Gıda İş Sendikası öncülüğünde 39 işçinin fabrika önündeki direnişi sürüyor. Direnişi İstanbul'a taşıyan Öz Gıda İş Sendikası, Beşiktaş'ta bulunan McDonalds önüne giderek bu zulme ortak olmama çağrısı yaptı. "İçindekiler: Kötü çalışma koşulları, sendika düşmanlığı, düşük ücretler, adaletsizlik, hak gasbı, işçi kıyımı" pankartıyla McDonalds önüne yürüyen işçiler adına sözü sendika örgütlenme daire başkanı Göksel Şengün aldı. 

Şengün, Lezita'nın ürünlerini alan ve satan tüm işletmelere açık çağrıda bulunarak, "İşçilere yönelik yıldırma amaçlı ve onur kırıcı girişimlerini durdurması için tedarikçiniz Lezita'ya baskı yapın. Lezita'nın hukuk dışı uygulamalarını görmezden gelmek, bu zulme ortak olmak demektir" ifadelerini kullandı.

McDonalds'ın işçi düşmanı tedarikçisi Lezita'yı uyarmasını isteyen Şengün, şöyle devam etti: "Dünyanın birçok ülkesinde, insan haklarına uymayan tedarikçilere yönelik denetleme ve yaptırım gücü kullanan McDonald's firmasının, Türkiye'deki tedarikçileri konusunda da standartlara uymasını bekliyoruz. Aksi takdirde, sendikal örgütlenme ve emek karşıtı tutumu nedeniyle hem Lezita hem de McDonalds gibi ticari ilişkide bulunduğu firmalara yönelik eylemlerimizi tüm Türkiye geneline yaymaktan çekinmeyeceğiz."

Sendika olarak emek ve ekmek düşmanı her firmaya karşı iradeli duruşlarını devam ettireceklerini vurgulayan Şengün, BİM, McDonalds, A101, KFC firmalarını tedarikçileri Lezita'nın haksız ve hukuksuz uygulamalarını görmezden gelmemeye ve tavır almaya çağırdı.

Eylem sloganlarla son buldu.