28 Nisan 2024 Pazar

Direnişe özel eylem yasağı: Özak işçileri gözaltına alındı

Zeytinburnu Kaymakamlığı eylem yasağı getirerek Özak Tekstil işçilerinin direniş çadırı kurmalarını engelledi. Direnişlerini İkitelli'de bulunan Özak Tekstil fabrikası önüne taşıyan işçilere özel burada da yasak kararı çıkartıldı, işçiler gözaltına alındı.

Özak Tekstil işçilerine, Urfa'da başlattıkları direnişte polis, jandarma, vali, kaymakam, müftü baskı ve şiddetinin ardından bir baskı da İstanbul'da Zeytinburnu Kaymakamlığından geldi.

Sendika seçme hakları ve işten atılan işçilerin geri alınması talebiyle 57 gün boyunca Urfa'da direnen işçiler, direnişlerini İstanbul'a taşıdı. Zeytinburnu'da bulunan Özak Holding önüne çadır kuran işçilerin direnişi Zeytinburnu Kaymakamlığı tarafından engellenmek isteniyor. Kaymakamlık tarafından ilçe genelinde 7 gün boyunca eylem yasağı kararı alındı. İşçilerin bu sabah Özak Holding önünde çadır kurmaları engellendi.

DİRENİŞ İKİTELLİ'DEKİ FABRİKA ÖNÜNE TAŞINDI
Özak Tekstil işçilerinin örgütlü olduğu BİRTEK-SEN, direnişi İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Özak Tekstil fabrikası önüne taşıdıklarını duyurdu. Özak Tekstil işçileri direnişi fabrika önüne taşıdıktan sonra Başakşehir Kaymakamlığı da eylem yasağı kararı aldı. Fabrika önünde direnişi sürdüren işçiler polis saldırısıyla gözaltına alındı.