26 Nisan 2024 Cuma

Direnişçiler Kurt ve Yılmaz: Başardık, başarılara devam edeceğiz

MLKP dava tutsağı Muhabbet Kurt ile PKK dava tutsağı Zerrin Yılmaz, gönderdikleri faksla, zaferle sonuçlanan direnişe dair duygularını paylaştı: "Başardık, başarılara devam edeceğiz." Direnişçiler, süreç boyunca yanlarında olan herkese teşekkürlerini iletti.
Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde bulunan açlık grevi direnişçileri MLKP dava tutsağı Muhabbet Kurt ile PKK dava tutsağı Zerrin Yılmaz, zaferle sonuçlanan direnişe ilişkin faks gönderdi. 
 
direnişin zaferle sonuçlanmasına ilişkin duygularını paylaşan Kurt ve Yılmaz, direnişin bitmesiyle birlikte tedavilerinin başladığını belirtti. Tahlil ve iğnelerinin yapıldığını, kendilerine mama verildiğini bildiren Kurt ve Yılmaz, henüz tahlil sonuçlarının kendilerine iletilmediğini kaydetti.
 
‘YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ GÖĞÜN MAVİLİĞİNE BOYAYAN YOLDAŞ YÜREKLERE SELAM’
 
"Başardık, başarılara devem edeceğiz" diyen Kurt ve Yılmaz, zafere dair duygularını ise şöyle tarif ediyor: "Coşkun bir ırmağın köpükleri arasında akıp o muhteşem güne ulaştık. Bizimle birlikte nefes alan, ırmaklar boyunca köpüklerin değdiği çiçeklerin rengini bizim için saklayan, yürüyüşümüzü göğün maviliğine işleyen tüm yoldaş yüreklere, kardeşlere, sevdiklerimize binlerce selam. Ateşin sırrına varan dördüncü kelebelerimiz ölümsüzlerimize binlerce selam. Varlığınızla yürüme ve başarma kararlığı verdiniz. Tecrit duvarlarını birlikte kırdık, şarkımızı birlikte söyledik. Halaymızda da siz vardınız...
 
Son söz mü?
 
'Varın, duyurun artık birlikte sesimizi
Duyurun acınızdan yeni bir soy yaratmanın 
Doyumsuz, sonsuz, o eşsiz görkemini
Daha işimiz bitmedi, öykümüz sona ermedi. "