24 Nisan 2024 Çarşamba

Direnişçi komünist kadın tutsaklar: Mümkünü yoktu, kazanmalıydık

Bakırköy Hapishanesi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan komünist tutsaklar Hülya Gerçek, Zeynep Yeter ve Hatice Duman, gönderdikleri mesajda: "Mümkünü yoktu, kazanmalıydık. Zafer haykırışlarımıza ritim tuttu doğanın binbir rengi. Payımıza düşeni yapmanın hafifliği, direnmenin onuru kaldı bize/size. Zamanın ruhunu koruyanların yeni zaferlere yürüyüşü durmayacaktır" dedi.
Bakırköy Hapishanesi'nde süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişinde yer alan MLKP dava tutsakları Hülya Gerçek, Zeynep Yeter ve Hatice Duman, direnişe ilişkin mesaj gönderdi. 
 
Tutsakların mesajı şöyle: 
 
"Saklı birşey vardı her insanın içinde
Biliyor musun arkadaş, ne olduğunu onun
Dayanandır o, bir milyon yıldır darbelere
...
O aydınlatır bu hapishane hücresini
O çakar şimşek gibi kudretini
O 'yıldırılamaz düşüncedir' arkadaşım
Ve o düşünce der ki 'Ben haklıyım'
B. Sands 
 
Sevgili yoldaşlar; 
 
Gök mavisini kuşanıp, inatla akarken tarihin yatağına bu ruhla buluştuk her yürek atımında. Coşkulu kervanımız uzadıkça koşar adım bir tempoyla, zafere inancımız yetişti dağların yüksek doruklarına. Direnç abideleri analarımız bir adım önümüzdeydi, adanmışlık, cesaret ve coşkuda. Mümkünü yoktu, kazanmalıydık.
 
İşte dallar çiçeğe durdu yoldaşlar! Zafer haykırışlarımıza ritim tuttu doğanın binbir rengi. Payımıza düşeni yapmanın hafifliği, direnmenin onuru kaldı bize/size. Zamanın ruhunu koruyanların yeni zaferlere yürüyüşü durmayacaktır. Tarihimiz tanıktır buna.
 
Hepinizi coşkuyla selamlıyoruz."