3 Mayıs 2024 Cuma

Direnen işçiler Migros'larda boykot çağrısı yaptı

İşten atılan Migros Depo işçileri, eylemlerinin 11. gününde Migros mağazalarına girerek, boykot çağrısında bulundu.

Esenyurt'ta bulunan Migros Esenyurt depo işçilerinin direnişi 11. gününde. İşçiler, bugün İstanbul'un birçok yerinde Migros marketlerine giderek, boykot çağrısı yaptı.

Migros işçilerinin çağrısı üzerine İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Konya, Kayseri ve Ankara'da birçok kişi Migros mağazalarına girerek şu çağrıda bulundu: "Bizler buraya İstanbul Esenyurt'ta çalışan 257 işçinin işten atılması için geldik. Çünkü 257 tane işçi saatlik ücretine sadece 4 TL yani bir ekmek parası zam istediği için işten çıkarıldı."

Boykot çağrısı yapan işçiler şunları belirtti: "257 tane aile, bu karda, kışta, soğukta açlıkla sınanıyor. Bütün vatandaşlardan istediğimiz, bu işten para kazana işçi düşmanlarına para kazandırmayın. Bugün onların başına gelen şey yarın sizin başınıza gelebilir. Migros'tan alışveriş yapmak zorunda değiliz. Etiketleri görüyorsunuz, neredeyse yüzde yüz zam yapmışlar. Ama işçisine 4 TL zammı çok görüyorlar. Böyle insanlara para kazandırmak vicdanınıza sığar mı?"

Migros'u boykot etme çağrısı yapan bir işçi, "Bir şey alamıyorum. Bize destek çıkın. Bizi kapı dışarı ettiler. Biz 4 TL ekmek parası istedik. Bize 'çıkın dışarı' dediler. Gece gündüz çalıştık, hakkımız bu muydu?" diyerek tepki gösterdi.