26 Nisan 2024 Cuma

Dinlebi: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

Dinlebi, İstanbul Sözleşmesi'nin daha fazla kişiye ulaştırmak için sözleşmenin maddelerini seslendirdi. Uygulamayı indiren herkes dinleyebilecek.

Sesli kitap platformu Dinlebi, İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini daha fazla kişiye ulaştırmak için sözleşme maddelerini seslendirip uygulamayı indiren herkesin dinleyebileceği şekilde yayına aldı.

Çalışma Yüsra Geyik, Özge Ulusoy, Rojda Demirer, Özgür Ozan, Reha Özcan, Murat Evgin, Merve Oflaz ve Burak Sevinç gibi isimler tarafından da desteklendi.

'YAŞASIN EMELLER, CAHİDELER…'
Dinlebi ayrıca İstanbul Sözleşmesi'ne ses verirken Türkiye'nin tarihine katkıları, yaratıcılıkları, sanatları ve duruşlarıyla isimlerini emekleri ve bıraktıklarıyla yazdıran kadınları da hatırlatmak için bir kampanya filmi hazırladı. Cumhuriyet tarihinde başarılı olmuş kadınları merkezine alan kampanya filmi aralarında Halide Edip Adıvar, Cahide Sonku, Selma Emiroğlu, Semiha Berksoy, Emel Gazimihal, Fatma Aliye gibi isimleri hatırlatarak, onlar gibi nicelerinin de yetişmesi için "Yaşasın Emeller, Cahideler…" diye sesleniyor.